Categorie: Concertfoto

Kom in Zuidhorn met bands, fanfare en veel bezoekers

Een feestelijke dag in Zuidhorn met bandjes, muziekkorpsen en lekker veel mensen op de been. Sinds een paar jaar wordt er in Zuidhorn, ooit begonnen naar aanleiding van de inrichting van het nieuwe ‘komplan’, een “Kom In Zuidhorn” dag gehouden. Vandaag het 5e lustrum al weer. Reden voor een extra feestelijke dag dus.

Omdat er bij ons thuis nog druk geklust werd (nieuw kozijn) kon ik pas wat later in de middag er heen. Een ander plan dat ik had (kijken bij het Ploegen met de Paarden bij Verhildersum) kon dus ook niet doorgaan. Maar in ruil daarvoor hebben we nu wel een paar mooie nieuwe kozijnen in het huis.

Onderweg naar Zuidhorn, op de fiets, zag ik bovenstaande stalletje (wederom). Vlak bij de brug tussen Noordhorn en Zuidhorn (aan de kant van Noordhorn). Staat er al jaren, ik heb er wel vaker foto’s van gemaakt. Maar vandaag was het wel erg kleurrijk en goed gevuld. Omdat er een tijdsschema is bij de festiviteiten heb ik de foto terugreis overigens pas gemaakt.

BICYCLE SHOWBAND CRESCENDO
Ik wandelde wat rond, maakte wat snapshots en belande bij het plein bij de Albert Heijn. Daar was op dat moment net de Bicycle Showband Crescendo uit Opende bezig met een show. Niet alleen een leuke en knappe show (ik zie mijzelf niet muziek maken en fietsen gelijktijdig!) maar ook moderne popnummers in showband format. Echt leuk om te zien én te horen.

Ondertussen stond voor de Kruidvat, vlak er naast, de band “Tweaky Tones” haar spullen klaar te zetten en daar moest ik natuurlijk ook even kijken en wat foto’s maken. Tweaky Tones is eigenlijk een muziekvereniging. Ze bestaan uit twee formaties. Klik hier voor de Facebookpagina van ze voor meer informatie.

Terug naar de fiets maar weer en richting huis. Om daar vervolgens de ‘thuisstudio’ in te duiken om nog even een baspartij in te spelen (en het liedje af te mixen) voor een nummer waar ik mee bezig was. Vandaar deze “selfie” 🙂

Mirjam Tamara + Band & David Philips in Concert (Avalon, Zuidhorn)

Mirjam Tamara & Band (Zuidhorn) en de Engelse singer-songwriter David Philips in Concert, Avalon, Zuidhorn – 10 maart 2018.

Afgelopen zaterdag was David Philips voor de 2e keer te gast in onze regio. Het vorige optreden vond plaats in Noordhorn (Dörpsstee), nu werd het concert gehouden in de Avalon in Zuidhorn. Een schitterend optreden met, als support act, Mirjam Tamara met haar band.

Helaas lieten veel inwoners van Noordhorn en Zuidhorn het concert aan hun neus voorbijgaan. Ze hebben wat gemist! Maar de ca. 40 aanwezigen die wel de moeite namen naar de Avalon te komen genoten volop.

Mirjam Tamara + Band

Mirjam deed een set van ruim 45 minuten waarin ze eigen werk afwisselde met covers. Samen met haar bandleden Judith, Lisa en Jasper deden ze een mooi semi-akoestische set; met keyboard, cajon en gitaren begeleiden ze zichzelf in wisselden ook regelmatig van instrument! Door de bandsetting worden de liedjes meer entertaining maar verliezen niet aan zeggingskracht.

David Philips

David Philips bracht naast werk van eerdere albums en van zijn allerlaatste album ook nagelnieuwe nummers die hij tijdens deze tournee voor ‘t eerst zong en speelde! Zijn gitaarspel is fenomenaal te noemen. Met behulp van loopers maakt hij het geluid ook nog eens veel groter dan normaliter een singer-songwriter doet. Een beat makend op zijn gitaar, daar overheen een slagpartij spelen, om vervolgens te soleren, .. alsof er een complete band speelt! Daarbij weet hij optimaal gebruik te maken van zijn krachtige, maar ook soms breekbare, stem.

David’s liedjes zijn vaak over die dingen die zo herkenbaar zijn voor iedereen, maar ook met een humoristische kwinkslag. Hij vertelt verhaaltjes, rijgt z’n liedjes aan elkaar zonder moeite. Een echte entertainer.

Als het aan David ligt komt hij graag weer terug!

 

Serious Request Zuidhorn 2017

Serious Request in Zuidhorn is niet alleen zomaar wat geld inzamelen. Er wordt serieus werk van gemaakt. Een 24-uurs marathon, een grote serie optredende bands en artiesten, en op zondag een afsluitende tentdienst.

Eén van de acts die ook vorig jaar optrad is onze dochter Mirjam (foto boven). Toen nog in iets kleinere bezetting, dit jaar mag het toch echt wel “Mirjam Tamara & Band” heten. De bezetting bestaat uit Mirjam (zang, gitaar, keyboard, cajon), Judith (zang, keyboard, cajon), Lisa (zang, shaker) en Jasper (slaggitaar, sologitaar).

Ik heb van het optreden (veel) video materiaal gemaakt en uiteraard ook een serie foto’s. Bijgaande een selectie van foto’s. Niet alleen van het optreden van Mirjam & Band maar ook van het muziekkorps “Wilhelmina” uit Zuidhorn dat daarna aantrad want neef Xander (drums) en nichtje Zahra (dwarsfluit) spelen daarin.

 

Wisselband, De Halte, Niekerk

Regelmatig worden op de zondagmiddag optredens verzocht door “De Wisselband”. De Wisselband is een groep van wisselende samenstelling (vandaar de naam) van, met name, kinderen en tieners die samen veelal ”golden oldies” spelen. Onder leiding van hun muziekleraar Wim Venema van Muziekburo “Bill Baboon” uit Zuidhorn. Nummers van Van Morrison, JJ Cale, Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young. Maar ook nieuwere nummers worden gespeeld. Adele, REM e.a. staan ook op het repertoire.

De jongste zangeressen die ik ken. En ze doen het vol overgave!

Ook “oudere jongeren” staan soms op het podium. Vandaag ik zelf ook (daar heb ik natuurlijk geen foto’s van kunnen maken), en twee andere “oudere jongeren”. Omdat ik gevraagd was een paar nummers mee te spelen leek het me leuk de camera mee te nemen, onder het motto “je weet nooit of het nog wat mooie plaatjes oplevert”. En volgens mij is dat wel gelukt vanmiddag. Niet alle foto’s zijn perfect, maar dat is natuurlijk inherent aan de Rock & Roll!

Overigens is De Halte een hele fijne plek om te spelen! Mooi zaaltje, prima podium met goed geluid en licht. Inpluggen, stemmen en gaan!

(klik op de foto’s voor groot formaat)

 

Mirjam & Band bij Podiumcafé Peter & Leni, Steendam

Vandaag deed dochter Mirjam samen met haar zussen en gitarist Jasper onder de noemer Mirjam & Band een live show in Steendam, tijdens het Art Carnivale festival. Het optreden van Mirjam vond plaats in het PodiumCafé Peter & Leni in Steendam.

Niet alleen het cafe is erg mooi om te zien (van binnen en van buiten), en ook nog eens een geweldige muzikale ontmoetingsplaats,  het er naast gelegen Schildmeer is ook prachtig.

Ondanks een hevige stortbui, die gelukkig kort duurde, was het er verder prachtig weer en kon ik na het opbouwen nog even van genieten voor de set begon.  Dat was natuurlijk voor Lisa en mij een mooi kansje nog heel snel even een geïmproviseerd fotomomentje te houden.

Natuurlijk kun je het optreden van je eigen dochters nooit objectief reviewen dus ik dat laat ik aan de luisteraars zelf wat ze er van vonden. Ik beperk mij daarom tot een kleine selectie sfeerplaatjes van het optreden en de omgeving.

Het Podiumcafé Peter & Leni is niet alleen een prachtige plek in alle opzichten, ook zijn Peter & Leni zeer gastvrij en was het een heel fijn publiek. Na het optreden hebben we er ook nog even lekker gegeten. Zeer aan te raden dus om daar eens langs te gaan voor een hapje en een drankje of een concert! Meer informatie op de website.

Mirjam & Band speelden voornamelijk eigen werk en een paar covers en de liedjes werden allemaal goed ontvangen.