Categorie: Concertfoto

David Philips in Concert, Andledon, Den Andel

David Philips is een singer-songwriter die zeker ééns per jaar Nederland aandoet, maar meestal vaker. Vorig jaar zou hij optreden in Den Andel, bij Andledon. Helaas ging dit wegens ziekte niet door.

Maar op 22 September jl. was hij weer present, en hóe! Een prachtig concert voor een (zeer) enthouasiast publiek. Absoluut de moeite waard. Ondanks dat het zeker niet de eerste keer was dat ik hem zag en hoorde, wist hij ook nu weer te verrassen. Oude liedjes in nieuwe uitvoeringen, liedjes die ik nooit eerder live had gehoord. Niet zoveel foto’s deze keer, ik heb vrij veel gefilmd (met toestemming van David) met de camera. Die video’s moet ik nog (na)bewerken en doorsturen naar David en wellicht dat ik er t.z.t. eens één of twéé nummers van online zet.

Pop Up Foodfestival Workum (Friesland)

Vrolijke mensen, eten, muziek en mooi weer vlak bij de Friese kust in het mooie Workum. Alle ingrediënten voor een mooi (klein) festival waren aanwezig. De (live) muziek werd verzorgd door Mirjam Tamara en Judith.

Als er iets is om op te klimmen, dan doe ik dat natuurlijk. Ook als het wat wiebelig is en de planken een beetje los liggen. 🙂 

FOOD FESTIVAL
Een bescheiden maar gezellig festival bij Camping Sudersé in Workum. Met lekker eten, muziek, dansende mensen, mensen die genieten van de zomer, de zon en elkaars aanwezigheid en gezelligheid.

Er waren onder andere eet- en drinkbelevenissen van El Cafetin (heerlijke koffie!), Pizza met Pazzi en Yola Mexican Bakery.

Het leuke van zo’n gebeuren is dat je met volslagen onbekenden aan een picknicktafel zit, in gesprek raakt. Alle verschillen vallen weg. Wat maakt het uit uit welke buurt of sociale laag iemand komt, of welke achtergrond iemand heeft? Hier ben je allemaal gelijk. Zou het niet gewoon altijd zo moeten (kunnen) zijn?

MUZIEK!
Mirjam & Judith speelden een aantal sets met eigen nummers van Mirjam en daarnaast een aantal covers. Engelstalig, Nederlandstalig én Franstalig. Er is ook video-materiaal van geschoten, dat zal t.z.t. wel beschikbaar komen via bijvoorbeeld Youtube.

Tegen het einde van één van de laatste sets werden de kinderen steeds nieuwsgieriger naar de muzikantes en werden ze door Mirjam en Judith gevraagd mee te doen. Mirjam had de Djembé meegenomen dus dat was natuurlijk leuk, lekker trommelen!

De regen, en het onweer, bleven lang genoeg weg. Net in het laatste nummer van de laatste set moest er snel afgerond worden en vervolgens opruimen en weer naar huis.

De fraaie Piaggio Ape van El Cafetín

OVER DE FOTO’S
Ik was mee gegaan naar het festival als “sjouwer en geluidsman” voor Mirjam en Judith en met één van de organisatoren had ik afgesproken dat ik foto’s mocht maken. Niet in opdracht, wel met toestemming. Sta je op de foto en wil je een (groot) formaat, of wil je je foto hier liever toch verwijderd zien, neem dan even contact op. Vermeld duidelijk om welke foto het gaat. Er zijn nog meer foto’s* maar niet alles staat hier. Ik heb ze naar de organisatie gestuurd en ik neem aan dat zij het wel verder verspreiden. En zoals gemeld, je kunt ook even contact met mij opnemen.

___
*een aantal foto’s zijn privé (eigen familie) en niet gedeeld, sommige foto’s zijn simpelweg niet goed gelukt en/of in mijn ogen niet publicatie-geschikt.

Kom in Zuidhorn met bands, fanfare en veel bezoekers

Een feestelijke dag in Zuidhorn met bandjes, muziekkorpsen en lekker veel mensen op de been. Sinds een paar jaar wordt er in Zuidhorn, ooit begonnen naar aanleiding van de inrichting van het nieuwe ‘komplan’, een “Kom In Zuidhorn” dag gehouden. Vandaag het 5e lustrum al weer. Reden voor een extra feestelijke dag dus.

Omdat er bij ons thuis nog druk geklust werd (nieuw kozijn) kon ik pas wat later in de middag er heen. Een ander plan dat ik had (kijken bij het Ploegen met de Paarden bij Verhildersum) kon dus ook niet doorgaan. Maar in ruil daarvoor hebben we nu wel een paar mooie nieuwe kozijnen in het huis.

Onderweg naar Zuidhorn, op de fiets, zag ik bovenstaande stalletje (wederom). Vlak bij de brug tussen Noordhorn en Zuidhorn (aan de kant van Noordhorn). Staat er al jaren, ik heb er wel vaker foto’s van gemaakt. Maar vandaag was het wel erg kleurrijk en goed gevuld. Omdat er een tijdsschema is bij de festiviteiten heb ik de foto terugreis overigens pas gemaakt.

BICYCLE SHOWBAND CRESCENDO
Ik wandelde wat rond, maakte wat snapshots en belande bij het plein bij de Albert Heijn. Daar was op dat moment net de Bicycle Showband Crescendo uit Opende bezig met een show. Niet alleen een leuke en knappe show (ik zie mijzelf niet muziek maken en fietsen gelijktijdig!) maar ook moderne popnummers in showband format. Echt leuk om te zien én te horen.

Ondertussen stond voor de Kruidvat, vlak er naast, de band “Tweaky Tones” haar spullen klaar te zetten en daar moest ik natuurlijk ook even kijken en wat foto’s maken. Tweaky Tones is eigenlijk een muziekvereniging. Ze bestaan uit twee formaties. Klik hier voor de Facebookpagina van ze voor meer informatie.

Terug naar de fiets maar weer en richting huis. Om daar vervolgens de ‘thuisstudio’ in te duiken om nog even een baspartij in te spelen (en het liedje af te mixen) voor een nummer waar ik mee bezig was. Vandaar deze “selfie” 🙂

Mirjam Tamara + Band & David Philips in Concert (Avalon, Zuidhorn)

Mirjam Tamara & Band (Zuidhorn) en de Engelse singer-songwriter David Philips in Concert, Avalon, Zuidhorn – 10 maart 2018.

Afgelopen zaterdag was David Philips voor de 2e keer te gast in onze regio. Het vorige optreden vond plaats in Noordhorn (Dörpsstee), nu werd het concert gehouden in de Avalon in Zuidhorn. Een schitterend optreden met, als support act, Mirjam Tamara met haar band.

Helaas lieten veel inwoners van Noordhorn en Zuidhorn het concert aan hun neus voorbijgaan. Ze hebben wat gemist! Maar de ca. 40 aanwezigen die wel de moeite namen naar de Avalon te komen genoten volop.

Mirjam Tamara + Band

Mirjam deed een set van ruim 45 minuten waarin ze eigen werk afwisselde met covers. Samen met haar bandleden Judith, Lisa en Jasper deden ze een mooi semi-akoestische set; met keyboard, cajon en gitaren begeleiden ze zichzelf in wisselden ook regelmatig van instrument! Door de bandsetting worden de liedjes meer entertaining maar verliezen niet aan zeggingskracht.

David Philips

David Philips bracht naast werk van eerdere albums en van zijn allerlaatste album ook nagelnieuwe nummers die hij tijdens deze tournee voor ’t eerst zong en speelde! Zijn gitaarspel is fenomenaal te noemen. Met behulp van loopers maakt hij het geluid ook nog eens veel groter dan normaliter een singer-songwriter doet. Een beat makend op zijn gitaar, daar overheen een slagpartij spelen, om vervolgens te soleren, .. alsof er een complete band speelt! Daarbij weet hij optimaal gebruik te maken van zijn krachtige, maar ook soms breekbare, stem.

David’s liedjes zijn vaak over die dingen die zo herkenbaar zijn voor iedereen, maar ook met een humoristische kwinkslag. Hij vertelt verhaaltjes, rijgt z’n liedjes aan elkaar zonder moeite. Een echte entertainer.

Als het aan David ligt komt hij graag weer terug!

 

Serious Request Zuidhorn 2017

Serious Request in Zuidhorn is niet alleen zomaar wat geld inzamelen. Er wordt serieus werk van gemaakt. Een 24-uurs marathon, een grote serie optredende bands en artiesten, en op zondag een afsluitende tentdienst.

Eén van de acts die ook vorig jaar optrad is onze dochter Mirjam (foto boven). Toen nog in iets kleinere bezetting, dit jaar mag het toch echt wel “Mirjam Tamara & Band” heten. De bezetting bestaat uit Mirjam (zang, gitaar, keyboard, cajon), Judith (zang, keyboard, cajon), Lisa (zang, shaker) en Jasper (slaggitaar, sologitaar).

Ik heb van het optreden (veel) video materiaal gemaakt en uiteraard ook een serie foto’s. Bijgaande een selectie van foto’s. Niet alleen van het optreden van Mirjam & Band maar ook van het muziekkorps “Wilhelmina” uit Zuidhorn dat daarna aantrad want neef Xander (drums) en nichtje Zahra (dwarsfluit) spelen daarin.