Grauwe Gans Vogelkijkhut De Baak

Vogels kijken Lauwersmeergebied, Jaap Deensgat en Kollumerwaard

Het Lauwersmeergebied is een prima plek om vogels te kijken. Je hebter onder andere de Vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat en De Baak in de Kollumerwaard. De Kollumerwaard is een natuurgebied in het zuidelijke deel van Nationaal Park Lauwersmeer.

Het gebied rondom Vogelkijkhut De Baak

Beide ben ik al wel vaker geweest. Bij de Baak is het toch wel vaak alleen maar ganzen, ganzen en .. ganzen wat je er ziet. Bij het Jaap Deensgat heb ik meestal meer geluk.

Vandaag was het bij de Baak ook weer voornamelijk ganzen, een paar sterk vermagerde Konikpaarden, en een fuut (die ik maar niet op de foto kon krijgen). Maar, de omgeving van de Baak is wel erg fraai, zeker op een dag als vandaag.

Nest van een knobbelzwaan

Bij het Jaap Deensgat ook veel ganzen, een paar graspiepers (waar ik gisteren een veel betere foto van heb gemaakt in de Onlanden) en vooral veel ‘vogelaars‘. Ondanks dat ik vogelfoto’s maken heel leuk vind, en ook vele doe, reken ik mij daar zelf niet toe. Da’s toch een ander type fotograaf (gezien uitrusting, gedrag en kennis). Ook zag ik nog een paar gele kwikstaarten en een flinke buizerd voorbij komen. Geen foto’s van helaas.

Brandganzen, Jaap Deensgat

De boerenzwaluwen, die daar nestelen, waren er nog niet. Het was nog iets te vroeg in het seizoen daarvoor. Wel trof ik bij de Baak nog een nest van een Knobbelzwaan aan. De zwanen zelf waren nergens te bekennen.

Deel dit bericht: