Scholeksters op het bruggetje bij Lettelberterdiep

Nieuwe fiets, nieuwe avonturen! Grutto’s, Scholeksters en Tureluur

Recent heb ik een nieuwe elektrische fiets aangeschaft. Een Decathlon Riverside 520E Hybridefiets met een maximale actieradius van maar liefst 100 kilometer. Dat belooft wat voor de zomer!

Belangrijkste reden voor mij om deze fiets aan te schaffen is de actieradius en het type ondersteuning is nu dezelfde als de fiets van mijn vrouw, dat is prettiger als je samen fietst.

Deze week heb ik er al twee ritjes mee gemaakt en vooralsnog super tevreden mee. Het is even wennen (ander type fiets, andere trapondersteuning, derailleur en achterwielmotor) maar het fietst echt geweldig.

Decathlon Riverside 520 E, foto eerder deze week gemaakt bij Fransum

Het volledige aankoopverhaal en mijn eerste bevindingen kun je hier vinden, ingeval zo’n soort fiets je interesse heeft.

Scholeksters bij Lettelberterdiep

Vandaag viel het weer onverwacht erg mee, dus om stipt 16:00 ging de computer uit en even “een rondje door de regio”. Eerst richting Niekerk en Oldekerk om naar de Ooivaars te kijken die in Oldekerk weer op het nest zitten.

Ze lieten zich niet echt goed zien, dus geen foto’s. Daarna richting Leek aanhouden, langs de A7 richting Lettelberterdiep. Daar trof ik een paar mooie scholeksters op het bruggetje aan.

Ik zag onderweg sowieso weer veel scholeksters onderweg.Deze waren té fotogeniek om te laten schieten! Deze vogels staan echt in mijn Top10 van favoriete vogels, met name omdat ze zo mooi lijken te ‘poseren’ vaak waarbij ze soms de meest komische houdingen kunnen aannemen.

Grutto’s en Tureluur bij Den Horn

Via het lettelberterdiep richting Enumatil en een stukje langs het hoendiep om vervolgens via de Kerkeweg richting Den Horn te gaan. Ik had goede hoop daar Grutto’s tegen te komen. En werd niet teleurgsteld, zeven stuks maar liefst.

Terwijl ik foto’s van ze maakte hoorde ik achter mij steeds een Tureluur en zag ‘m even verderop, op een hek, in het land zitten. Voorzichtig benaderen.. Met steun van een dampaal en flink inzoomen lukte het er een paar goede foto’s van te maken.

Foto’s Tureluur en Grutto’s

Klik op een foto voor groot formaat, de route is hier te vinden (Strava).

Deel dit bericht: