Informatie

Deze website is een informatieve site over mijn fotografie hobby. De website fungeert als een ‘portfolio’. Ik plaats er de foto’s die ik zelf het best geslaagd vind, van evenementen die ik erg leuk vond, van m’n favoriete onderwerpen. Ik beperk mij bij fotografie niet tot een bepaalde genre of specialisme. Als ik iets leuk vind, maak ik er foto’s van.

Ik gebruik de volgende camera’s en software voor bewerking.

Camera’s

 • Olympus E-410, spiegelreflex.
  – Lenzen: 14-42mm, 40-150mm;
  – ISO waarden: 100 – 1600;
  – 10,9 megapixel
 • Panasonic LumixPanasonic Lumix DMC-FZ72
  – 60x optische zoom (20-1200mm), vaste lens;
  – ISO waarden: 100 – 3200;
  – 16,1 megapixel
 • Medion Life X44038 (compact camera)
  – 12x optische zoom, vaste lens;
  – ISO waarden: 100 – 800;
  – 16 megapixel

Software

Zoek je een programma voor fotobewerking dan heeft Windows standaard een programma meegeleverd waar je al wat mee kunt doen. Daarnaast gebruik ik twee andere programma’s vrij veel. Ze zijn gratis te downloaden via internet.

 • Standaard windows software (Photo Gallery)
  Dit programma gebruik ik vaak om foto’s even snel aan te passen. Bijvoorbeeld de functie om bij te snijden of schaduw uit een foto te halen.
 • FastStone Image Viewer (gratis programma, klik hier voor download/informatie).
  FastStone is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden voor bewerking. Net als elk ander software programma kost het enige tijd om er gewend aan te raken maar het heeft veel leuke opties inclusief “frames” en goede bewerkingsmogelijkheden op allerlei gebied;
 • Paint.NET (gratis, klik hier voor download/informatie)
  Paint.NET was ooit bedoeld als “de verbeterde versie van Paint”. En het is uitgegroeid tot een snelle, handige, tool voor bewerking van afbeeldingen. De functie die ik het meest waardeer is het samenvoegen van foto’s. Dat gaat supereenvoudig. De handleiding is ook erg helder en bondig. Al jaren mijn “standaard”. Altijd het éérste fotoprogramma dat ik (weer) installeer als ik een computer of laptop configureer.

Links

Op de volgende websites staan meer foto’s van mij

Deze website is gemaakt met WordPress en gehost op de servers van mijn bedrijf, Brinkman IT. Voor meer informatie over mijn diensten (hosting, webdesign) zie mijn bedrijfswebsite: https://brinkman.it