Deze website is een informatieve site over mijn fotografie hobby.

Deze website fungeert als een ‘portfolio’ en blog (zie de fotoverslagen). Ik plaats er de foto’s die ik zelf het best geslaagd vind, van evenementen die ik erg leuk vond, van m’n favoriete onderwerpen.

Ik beperk mij bij fotografie niet tot een bepaalde genre of specialisme. Als ik iets leuk vind, maak ik er foto’s van. Veel foto’s zijn dus het resultaat van mijn (vele) interesses zoals concerten bezoeken, evenementen, oude gebouwen, kerken bekijken en de natuur in (fietstochten over het platteland, vogels kijken enzovoorts).

Camera’s, Apparatuur & Software

A lot of photographers think that if they buy a better camera they’ll be able to take better photographs. A better camera won’t do a thing for you if you don’t have anything in your head or in your heart.” – Arnold Newman

Ik gebruik de volgende camera’s en software voor bewerking.

Camera’s

 • Olympus E-410 (Olympus EVOLT E-410)
  Jarenlang mijn “nummer 1 werkpaard”. Tegenwoordig gebruik ik meestal m’n Sony Cybershot maar deze gaat ook nog altijd mee in de tas. Indertijd was de conclusie, toen het toestel uitkwam in 2007(!) “Als je een goede én compacte spiegelreflexcamera zoekt dan kun je niet om de Olympus E-410 heen: het is de enige in zijn soort”. Nog steeds zie ik weinig DSLR’s die zo compact en handzaam zijn. Het toestel ligt heerlijk in de hand en is, tot nu toe, overwoestbaar gebleken. Gekocht in 2009. Later heb ik er (gebruikt) extra lenzen bij gekocht.
  Specificaties
  – ISO waarden: 100 – 1600;
  – Autofocus;
  – presets voor groot aantal situaties;
  – burst mode;
  – 10 megapixel (3648 x 2736, 4:3)
  – RAW, JPEG, RAW & JPEG gecombineerd;
  Lenzen: 14-42mm (standaard), 40-150mm, Zuiko 50mm 1:1.8 OM;
 • Medion Life X44038 (compact camera)
  De camera die altijd mee gaat als ik ergens naar toe ga voor bijvoorbeeld werk e.d. – ideaal voor de snapshots onderweg en makkelijk mee te nemen. Prima kwaliteit afbeeldingen en simpele bediening.
  – 12x optische zoom, vaste lens;
  – ISO waarden: 100 – 800;
  – 16 megapixel

Camera’s voorheen in bezit

 • Sony Cybershot DSC-H350
  De highlights van deze camera:
  – 50x optische zoom, Exmor R®-CMOS-sensor met 20,4 MP, ZEISS®-Lens
  – Full HD, Kantelbaar display (mét zoeker!)
  Helaas bleek de camera niet erg duurzaam en is na drie jaar kapot gegaan. Lees hier meer er over.
 • Panasonic Lumix DMC-FZ72 VERKOCHT–
  Hele fijne camera, veel mogelijkheden en uitstekende foto’s. Deze heb ik verkocht wegens aanschaf Sony Cybershot DSC-H350.

Software

Zoek je een programma voor fotobewerking dan heeft Windows standaard een programma meegeleverd waar je al wat mee kunt doen. Daarnaast zijn er diverse andere (gratis) programma’s voor fotobewerking. Zie ook dit artikel voor een aantal reviews/testen.

 • Standaard Windows software (Photo Gallery)
 • FastStone Image Viewer (gratis programma, klik hier voor download/informatie).
  FastStone is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden voor bewerking. Net als elk ander software programma kost het enige tijd om er gewend aan te raken maar het heeft veel leuke opties inclusief “frames” en goede bewerkingsmogelijkheden op allerlei gebied;
 • Paint.NET (gratis, klik hier voor download/informatie)
  Paint.NET was ooit bedoeld als “de verbeterde versie van Paint”. En het is uitgegroeid tot een snelle, handige, tool voor bewerking van afbeeldingen. De functie die ik het meest waardeer is het samenvoegen van foto’s. Dat gaat supereenvoudig. De handleiding is ook erg helder en bondig.

Sinds maart 2018 gebruik ik een Linux-computer (Linux Mint), en voor foto- en videobewerking gebruik ik daar de volgende programma’s meestal:

 • XnView Multi Platform (mijn eerste keuze);
 • GIMP Image Editor;
 • Pinta
 • Kdenlive (video bewerking)

Voor meer informatie over deze programma’s: klik hier.

Apparatuur

Ik gebruik verder geen bijzondere apparatuur, afgezien van een relatief standaard statief (aangeschaft bij de MediaMarkt), een eenvoudige “gimbal” voor mijn smartphone (gekocht via AliExpress) zodat ik daarmee vloeiend filmpjes kan maken en nog wat kleine ministatiefjes.

Links

Op de volgende websites staan meer foto’s van mij

Deze website is gemaakt met WordPress en gehost op de servers van mijn bedrijf, Brinkman IT. Voor meer informatie over mijn diensten (hosting, webdesign) zie mijn bedrijfswebsite: https://brinkman.it