Over deze site

Deze website is een informatieve site over mijn fotografie hobby. De website fungeert als een ‘portfolio’. Ik plaats er de foto’s die ik zelf het best geslaagd vind, van evenementen die ik erg leuk vond, van m’n favoriete onderwerpen. Ik beperk mij bij fotografie niet tot een bepaalde genre of specialisme. Als ik iets leuk vind, maak ik er foto’s van.

Ik gebruik de volgende camera’s en software voor bewerking.

Camera’s

 • Olympus E-410, spiegelreflex.
  Jarenlang mijn “nummer 1 werkpaard”. Tegenwoordig gebruik ik meestal m’n Panasonic Lumix of de Sony Cybershot maar deze gaat ook nog vaak mee in de tas.
  – Lenzen: 14-42mm, 40-150mm, Zuiko 50mm 1:1.8 OM;
  – ISO waarden: 100 – 1600;
  – 10,9 megapixel
 • Panasonic LumixPanasonic Lumix DMC-FZ72
  Super camera, veel mogelijkheden en uitstekende foto’s. Zeer gebruikersvriendelijk en licht van gewicht. Ideale camera.
  – 60x optische zoom (20-1200mm), vaste lens;
  – ISO waarden: 100 – 3200;
  – 16,1 megapixel
 • Sony Cybershot DSC-H350
  Absolute top-camera, zeker als je de prijs-prestatie verhouding bekijkt.
  De highlights van deze camera:
  – 50x optische zoom
  – Exmor R®-CMOS-sensor met 20,4 MP
  – ZEISS®-Lens
  – Full HD
  – Kantelbaar display (en mét zoeker!)
  De camera was gekocht als vervanging van de Lumix die kapot was gegaan maar onder garantie alsnog na een tijd gerepareerd terug kwam. Met als gevolg dat ik nu twee van dergelijke camera’s heb (maar dat is geen straf, één “op reserve” bij je te hebben!).
  – Mijn review is hier te vinden.
 • Medion Life X44038 (compact camera)
  De camera die altijd mee gaat als ik ergens naar toe ga voor bijvoorbeeld werk e.d. – ideaal voor de snapshots onderweg en makkelijk mee te nemen. Prima kwaliteit afbeeldingen en simpele bediening.
  – 12x optische zoom, vaste lens;
  – ISO waarden: 100 – 800;
  – 16 megapixel

Software

Zoek je een programma voor fotobewerking dan heeft Windows standaard een programma meegeleverd waar je al wat mee kunt doen. Daarnaast gebruik ik twee andere programma’s vrij veel. Ze zijn gratis te downloaden via internet.

 • Standaard windows software (Photo Gallery)
 • FastStone Image Viewer (gratis programma, klik hier voor download/informatie).
  FastStone is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden voor bewerking. Net als elk ander software programma kost het enige tijd om er gewend aan te raken maar het heeft veel leuke opties inclusief “frames” en goede bewerkingsmogelijkheden op allerlei gebied;
 • Paint.NET (gratis, klik hier voor download/informatie)
  Paint.NET was ooit bedoeld als “de verbeterde versie van Paint”. En het is uitgegroeid tot een snelle, handige, tool voor bewerking van afbeeldingen. De functie die ik het meest waardeer is het samenvoegen van foto’s. Dat gaat supereenvoudig. De handleiding is ook erg helder en bondig.

Zelf gebruik ik sinds maart 2018 een Linux-computer (Linux Mint), en voor foto- en videobewerking gebruik ik daar de volgende programma’s meestal:

 • XnView Multi Platform (mijn eerste keuze);
 • GIMP Image Editor;
 • Pinta
 • Kdenlive (video bewerking)

Deze applicaties kun je via de “software installer” installeren, voorzover niet aanwezig. GIMP is ook beschikbaar voor het Windows-platform en is volledig gratis. XnView is vergelijkbaar met FastStone Image Viewer (Windows).

Links

Op de volgende websites staan meer foto’s van mij

Deze website is gemaakt met WordPress en gehost op de servers van mijn bedrijf, Brinkman IT. Voor meer informatie over mijn diensten (hosting, webdesign) zie mijn bedrijfswebsite: https://brinkman.it