Canon Powershot SX70HS Test en ReviewDeze website is een informatieve site over mijn fotografie hobby en is een ‘portfolio’ en blog (zie de fotoverslagen). Ik plaats er de foto’s die ik zelf het best geslaagd vind, van evenementen die ik erg leuk vond, van m’n favoriete onderwerpen.

Ik beperk mij bij fotografie niet tot een bepaalde genre of specialisme. Als ik iets leuk vind, maak ik er foto’s van. Veel foto’s zijn dus het resultaat van mijn (vele) interesses zoals concerten bezoeken, evenementen, oude gebouwen, kerken bekijken en de natuur in (fietstochten over het platteland, vogels kijken enzovoorts).

Heb je vragen of wil je contact opnemen vul dan hier het contactformulier in.

Camera’s, Apparatuur & Software

A lot of photographers think that if they buy a better camera they’ll be able to take better photographs. A better camera won’t do a thing for you if you don’t have anything in your head or in your heart.” – Arnold Newman

Ik gebruik de volgende camera’s en software voor bewerking.

Camera’s

Canon Powershot SX70HS
Deze camera is aangeschaft eind 2021 nadat mijn Sony Cybershot helaas kapot ging. Een volledige, uitgebreide, review met (test)foto’s kun je hier vinden. Het is op dit moment mijn belangrijkste en meest gebruikte camera omdat de camera super all-round is.

Belangrijkste kenmerken:
– 65x optische zoom tot 260x ZoomPlus
– 20.3 megapixel CMOS sensor
– 4K video’s en 4K Timelapses
– Schiet tot 10 frames per seconden
– ISO gevoeligheid: 100-3200
– Lichtgewicht (608 gram)
– Opslagformaten: RAW, JPEG
– kantelbaar en draaibaar display, zeer geschikt voor ‘vloggers’
– uitstekende prijs/prestatie-verhouding.

Canon EOS 700D
Deze camera heb ik gebruikt aangeschaft in 2022, ter vervanging van mijn Olympus E-410.
Productfoto canon eos 700D
Belangrijkste kenmerken:
– APS-C CMOS-sensor van 18,0 effectieve megapixels
– 9 AF-punten, allemaal cross-type bij f/5.6.
– DIGIC 5-beeldprocessor met 14-bitsverwerking
– ISO 100-12.800-gevoeligheid
– 95% viewfinderkaderdekking
– 1080p full hd-video-opnamen op 30p
– 720p hd-video-opnamen op 60p
– 5,0 beelden per seconden continue opname
– 3,0-inch Touchscreen met 1,04 mp resolutie.
– 3,5mm-microfoonaansluiting

Lenzen:
– Standaard kitlens (18-55mm)
– 50mm lens

Medion Life X44038 (compact camera)
De camera die vaak mee gaat als ik ergens naar toe ga voor bijvoorbeeld werk e.d. – ideaal voor de snapshots onderweg en makkelijk mee te nemen. Prima kwaliteit afbeeldingen en simpele bediening. De camera is niet meer te koop. Hier leest u een review van de camera.

Specificaties
– 12x optische zoom, vaste lens;
– ISO waarden: 100 – 800;
– 16 megapixel
– display draaibaar (geschikt voor vloggers)
– HD Video

Software

Zoek je een programma voor fotobewerking dan heeft Windows standaard een programma meegeleverd waar je al wat mee kunt doen. Daarnaast zijn er diverse andere (gratis) programma’s voor fotobewerking. Zie ook dit artikel voor een aantal reviews/testen.

  • Standaard Windows software (Photo Gallery)
  • FastStone Image Viewer (gratis programma, klik hier voor download/informatie).
    FastStone is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden voor bewerking. Net als elk ander software programma kost het enige tijd om er gewend aan te raken maar het heeft veel leuke opties inclusief “frames” en goede bewerkingsmogelijkheden op allerlei gebied;
  • Paint.NET (gratis, klik hier voor download/informatie)
    Paint.NET was ooit bedoeld als “de verbeterde versie van Paint”. En het is uitgegroeid tot een snelle, handige, tool voor bewerking van afbeeldingen. De functie die ik het meest waardeer is het samenvoegen van foto’s. Dat gaat supereenvoudig. De handleiding is ook erg helder en bondig.

Sinds maart 2018 gebruik ik een Linux-computer (Linux Mint), en voor foto- en videobewerking gebruik ik daar de volgende programma’s meestal:

  • XnView Multi Platform (mijn eerste keuze);
  • Pinta
  • ShotCut, Pitivi (video bewerking)

Apparatuur

Ik gebruik verder geen bijzondere apparatuur, afgezien van een relatief standaard statief (aangeschaft bij de MediaMarkt) en nog wat kleine ministatiefjes.

Links

Op de volgende websites staan meer foto’s van mij

Deze website is gemaakt met WordPress en gehost op de servers van mijn bedrijf, Brinkman IT. Voor meer informatie over mijn diensten (hosting, webdesign) zie mijn bedrijfswebsite: https://brinkman.it