Dierentuin AquaZoo Leeuwarden 2023

Bezoek aan Dierentuin AquaZoo Leeuwarden 2023. Klik hier voor foto’s. Afrikaanse Pinguin, Humbolt Pinguin, Flamingo, Kapucijnaapjes, Koi Karpers, Reuzenotters (en meer dieren) in Dierentuin AquaZoo Leeuwarden. Een mooi dierenpark dat niet te groot maar zeker niet te klein is. Goed verzorgde dieren en mooie verblijven.

TrekkerTrek Sebaldeburen 2023

De 25e editie van de TrekkerTrek Sebaldeburen, video gemaakt voor de website www.westerkwartier.nu. Een website met regionieuws die ik al sinds 2004 beheer (indertijd gestart onder de naam zuidhorn.net).

Boerenzwaluw, Jaap Deensgat

In de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat tref je elke zomer boerenzwaluwen aan. Voor meer foto’s zie dit bericht.

Grote Bonte Specht, Mussen en Pimpelmeesjes in de Tuin

In onze tuin zien we regelmatig verschillende vogels. In deze video een compilatie van beelden van de Pimpelmeesjes, mussen en zelfs een Grote Bonte Specht bij de voederplaats in onze achtertuin.

Putter eet zaden paardebloemen

Een stelletje Putters (distelvinken) was er als de kippen bij toen de paardebloemen naast de oprit (gedeeltelijk) gemaaid waren. Ze eten de zaden van de ‘pluisbollen’ van de paardebloemen.

Foeragerende Grutto’s

Grutto’s aan het foerageren in het weiland bij het Groninger Fransum.
Foto’s kun je hier bekijken.

In de buurt van het dorpje Fransum, in het Westerkwartier van Groningen, kun je met regelmaat Grutto’s tegenkomen. Net als in de nabijgelegen Beswerdpolder waar door boeren natuurinclusief wordt gewerkt.

Dierenpark Taman Idonesia – Indonesische Dierentuin

Taman Indonesia is echt een stukje Indonesië in Nederland. Met dieren uit Indonesië, Australië, Vietnam en andere aziatische landen.

Meer informatie op de website https://www.taman-indonesia.nl/

De dierentuin is niet heel groot en wie niet de tijd neemt rustig, heel rustig, rond te kijken in de begroeiing, op de grond en boven in de boomtoppen zal driekwart van de dieren over het hoofd zien. Wij waren er vierenhalf uur zoet mee. Neem dus vooral de tijd, ga af en toe even zitten en geniet! En vergeet vooral niet het heerlijke schepijs te proeven!

Dieren die we er onder andere hebben gezien zijn de Blauwvleugelkookaburra, Parma wallaby, Aziatische kleinklauwotter, Rijstvogel, Loopeend, Koereiger, Goffins kaketoe, Vietnamfazanta, Roulroul, Jufferkraanvogel, Groene pauw, Tapijtpython en Middelbeo.

Klik hier voor de foto’s.

Houtzaagmolen FRAM, Woltersum. Groninger Molenweekend 2022

De molen FRAM was niet alleen een houtzaagmolen, maar ook een koren- en pelmolen. Deze combinatie komt in Nederland maar twee keer voor. De molen is regelmatig open. Foto’s Groninger Molenweekend vind je hier.

Ploegen met Paarden (en Klassieke Tractoren). Landgoed Verhildersum

Merels op Wormenjacht

Huiszwaluwen in hun nest – voeren, op de kop hangen

Jonge Huiszwaluwen in nest worden door ouders gevoerd, hangen lekker op de kop, poepen (..) Genieten van deze mooie jonge vogels bij ons huis!

Kolibrievlinder, Atalanta (Admiraalvlinder) en Gamma-Uil

Vlinders in onze tuin: de Atalanta, Kolibrievlinder en Gamma-Uil. Daarnaast treffen we ook nog vaak Koolwitjes en Kleine Vosjes aan maar deze staan niet op deze video.

Tuinvogels: Roodborst, Koolmees, Pimpelmees en Mussen

Tuinvogels bij de ‘voerkokosnoot’ in onze tuin. We voeren de tuinvogels eigenlijk jaar rond.

Zeehondenkijkwand Termunten

Zeehonden bij de Zeehondenkijkwand in Termunten, Groningen. Bij de zeehondenkijkwand heb je een uitstekend zicht op de zeehonden. Let wel op de getijden. Foto’s van de zeehonden en meer informatie is hier te vinden.

Nestelende en Broedende Futen

Een futenpaar aan het broeden en bijwerken van het nest. Video opgenomen in het voorjaar van 2018. Een fotoserie is hier te vinden.

Jonge ooievaars in ooievaarsnest Buitenpost

Haersma State – Ooievaarsnest Buitenpost. Ooievaars voeren jongen, vliegen van en naar het nest. Een fotoserie is hier te vinden.

Museumspoorlijn Star Stadskanaal

Stoomtrein Niedersachsen Eisenbahnfreunde Hasetal.

Fotorit (en video) van station Stadskanaal (Museum) naar Musselkanaal waar gerangeerd wordt en de trein weer terug gaat. Deze rit as georganiseerd voor (hobby)fotografen. De trein werd op meerder plaatsen even stilgezet zodat we uit de trein konden om ons op te stellen voor wat mooie shots.

De foto’s zijn hier te vinden.

Stukgoederenvervoer – foto’s zijn hier te vinden.

Amsterdam Canal Cruise. City Trip Amsterdam

Foto’s van ons bezoek aan Amsterdam zijn hier te vinden.