Taman Indonesia

Taman Indonesia – Een stukje Indonesië in Nederland (Foto en Video)

Wie in Nederland een beetje wil proeven van de sfeer van Indonesië kan in Taman Indonesia in Kallenkote z’n hart ophalen. Taman Indonesia is met recht een stukje Indonesië in Nederland.

Taman Indonesia

Naast een dierentuin met vooral heel veel vogels en andere dieren uit Indonesië en omliggende landen kun je er ook spulletjes uit Indonesië bekijken of kopen, een paalwoning bekijken en Indisch eten.

Bij toeval kwam ik terecht op de website van Taman Indonesia. Ik was via Wikipedia aan het rondsnuffelen in de regio rondom Steenwijk omdat ik informatie over een kerkgebouw zocht.

Na wat doorklikken richting Google Maps (omdat ik het eventueel wilde bezoeken) zag ik opeens Taman Indonesia vermeld, klikte door naar de website en een paar dagen later was het al zover dat we deze unieke dierentuin bezocht hebben.

Indonesië in Nederland

De dierentuin is niet heel groot en wie niet de tijd neemt rustig, heel rustig, rond te kijken in de begroeiing, op de grond en boven in de boomtoppen zal driekwart van de dieren over het hoofd zien. Wij waren er vierenhalf uur zoet mee. Neem dus vooral de tijd ga af en toe even zitten en geniet!

Taman Indonesia
Vegane glorie

Er zijn ontzettend veel dieren te zien. Om een paar te noemen (zie ook de foto’s): Blauwvleugelkookaburra, Parma wallaby, Aziatische kleinklauwotter, Rijstvogel, Loopeend, Koereiger, Goffins kaketoe, Vietnamfazanta, Roulroul, Jufferkraanvogel, Groene pauw, Tapijtpython, Middelbeo en nog véél meer. Een aantal van de dieren die we hebben gezien stonden niet eens op de website (https://www.taman-indonesia.nl/) vermeld.

De sfeer werd nog eens extra versterkt door het warme weer vandaag. Gelukkig dat het nog wat waaide anders was het niet te doen alhoewel bijna alles onder de bomen ligt en de temperatuur daardoor lager is.

BlauwvleugelkookaburraBlauwvleugelkookaburra

Rond een uur of vier waren we helemaal rond geweest en zijn nog even terug gegaan naar de volière om bepaalde vogels nog eens extra te bekijken en te fotograferen. Het was toen heel rustig, we waren de enige mensen daar op dat moment, en de vogels waren toen nóg minder schuw en lieten zich supergoed zien. Aanrader: kies een rustige dag/moment om te gaan dus!

Entree en parkeren

De entreeprijs is erg redelijk. Parkeren kan tegenover de hoofdingang en is gratis. Er is voor de kinderen een speeltuintje, ze kunnen er ook video kijken (educatieve tekenfilmpjes), er zijn speciale programma’s op bepaalde dagen.

We hebben genoten van het bezoek. Absoluut de mmoeite waard. Neem een goede camera mee en geniet! Oh, en vergeet ook niet het schepijs te proberen! Ik ging voor de chocolade, mijn vrouw voor de zoete variant. Het wordt geserveerd in een halve kokosnoot!

Steenwijk centrum

Eten in Steenwijk

Na het bezoek gingen we eten bij Kebab Corner in Steenwijk. Een prima Döner Kebab met friet, flesje water en dat voor (samen) €22.-. Niet overdreven duur en uitstekende kwaliteit. Daarna nog even een klein rondje door Steenwijk gelopen en wat foto’s gemaakt.

Foto’s en Video Taman Indonesia & Steenwijk

Video

Deel dit bericht: