Blauwborst, de Onlanden, GroningenDieren boeien mij en ik heb dan ook massa’s foto’s van dieren in (semi)vrije omstandigheden.

Vooral dieren in parken, in gebieden waar ze voor natuurbeheer worden ingezet, in de vrije natuur. Vooral tijdens mijn vele “fotofietstochten” krijg ik regelmatig de gelegenheid om dieren in de vrije natuur te fotograferen. Die tochten leg ik regelmatig vast met Strava, zodat je, indien geïnteresseerd, van de routes gebruik kunt maken.

Maar natuurlijk fotografeer ik ook huisdieren. En af en toe ga ik ook wel eens naar een Vogelhut. Ik ben geen echte “vogelaar”, maar je kunt daar vaak wel hele mooie foto’s maken!

Meer (nieuwe) foto’s op de nieuwspagina, rubriek “Dieren” (klik hier).

Dieren fotograferen is lastig – je moet ”het moment” afwachten. Soms heb je geluk. Dan lijkt het zelfs wel of een dier voor je poseert! Maar soms kan je ook maar beter maken dat je wegkomt… zoals met een paar stieren die ik een keer tegenkwam; of zwanen die wel érg dreigend naar me toe kwamen zwemmen.

Burgers’ Zoo, Arnhem

Eén van de mooiste dierentuinen in ons land. Prachtige dieren, mooie dierentuin, voldoende ruimte voor mens én dier. Klik hier voor meer foto’s.

AquaZoo, Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden is een dierenpark geschikt voor het hele gezin, met nadruk op dieren die in of rond het water leven. Naast grote aantallen verschillende prachtige (water)vogels zoals Flamingo’s, Humboldt Pinguïns, Ooievaars, Reigers, Heilige Ibis, Pelikanen en Ganzen, Eenden zijn er ook Schildpadden, IJsberen, Kangaroos, Otters, Cavia’s, Uilen en nog véél meer dieren. Voor de volledige serie (2018) klik hier of klik hier voor een serie uit 2023 plus video.

Roofvogels, Nienoord (Leek)

Klik hier voor meer foto’s van onder andere de roofvogels

Selectie dierenfoto’s

Een (kleine) selectie van mijn “dierenfoto’s” bijgaand. Meer (nieuwe) foto’s op de nieuwspagina, rubriek “Dieren” (klik hier).

Meer dierenfoto’s in de Categorie “Dieren”, klik hier.