Dorpsgezichten en steden – architectuur, bezienswaardigheden, straten. Deze pagina bevat veel foto’s! Klik op de kleine foto’s voor groter formaat/slideshows. Meer foto’s ook in de blog, klik hier.

Drachten

Sinds kort werk ik in Drachten en dus moeten daar zeker ook een paar foto’s van op deze website. Een kleine selectie (meer hier) van het centrum van Drachten.

Giethoorn

Volledig fotoverslag, inclusief (meer) foto’s van de plaatsen Ossenzijl, Oldemarkt en de Heerlijkheid Eese zijn hier te vinden.

Groningen

Diverse (veel) foto’s van de stad Groningen, voornamelijk gemaakt in 2016 (een paar zijn eerder gemaakt). Mijn voorkeur gaat uit naar foto’s van het “oude Groningen” – nieuwe gebouwen raken mij minder – op een enkele uitzondering na. Daarnaast veel foto’s van straten en de grachten/kanalen.

Leeuwarden

Zomer 2016, “rondzwerven” in het oude centrum van Leeuwarden.

Makkum (Frl)

Het prachtige plaatsje Makkum – juli 2016.

Noordhorn (in HDR)

Deze foto’s van mijn woonplaats, Noordhorn, zijn met een HDR applicatie gemaakt (op mijn smartphone). De app werkte erg goed, helaas na een update totaal niet meer. HDR wordt niet door iedereen gewaardeerd. De kleuren worden er vaak net iets té extreem van.

Rotterdam

Zeg je Rotterdam, dan zeg je… Euromast. Maar ook Erasmus. Meer foto’s zijn hier te vinden.

Sneek

Staphorst

Even “weg van de snelweg” en gewandeld in Staphorst. Om de bevolking niet te veel lastig te vallen het aantal foto’s beperkt en de meeste van redelijk grote afstand gemaakt met mijn Panasonic (die beschikt over een goede zoomlens).

IJmuiden

Haven IJmuiden – afvaart DFD Seaways.