Dorpsgezichten en steden – architectuur, bezienswaardigheden, straten. Deze pagina bevat veel foto’s! Klik op de kleine foto’s voor groter formaat/slideshows. Meer foto’s ook in de blog, klik hier.

Amsterdam

In een pagina met steden mag Amsterdam, onze hoofdstad, natuurlijk niet ontbreken. Het heeft lang geduurd voordat ik ooit onze eigen hoofdstad als “toerist” bezocht! Voor werk en familiebezoek was ik er al vaker geweest. Maar nu bekeken we de stad met heel andere ogen. En het werd een zeer memorabel bezoek ook nog want .. we kwamen met een heus interviewtje op TV bij Max Vakantieman, die met ons mee gingen varen tijdens de rondvaart. Meer foto’s en de video van het interview vind je hier.

Bolsward

In Bolsward hebben we het prachtige oude centrum met schitterende oude stadhuis van Bolsward, dat het centrum domineert, de winkeltjes en kerken in Bolsward bekeken. Lees hier verder.

Drachten

Sinds 2017 werk ik in Drachten en dus moeten daar zeker ook een paar foto’s van op deze website. Een kleine selectie (meer hier) van het centrum van Drachten.

Giethoorn

Volledig fotoverslag, inclusief (meer) foto’s van de plaatsen Ossenzijl, Oldemarkt en de Heerlijkheid Eese zijn hier te vinden.

Groningen

Diverse (veel) foto’s van de stad Groningen, voornamelijk gemaakt in 2016 (een paar zijn eerder gemaakt). Mijn voorkeur gaat uit naar foto’s van het “oude Groningen” – nieuwe gebouwen raken mij minder – op een enkele uitzondering na. Daarnaast veel foto’s van straten en de grachten/kanalen.

In mijn ogen, en natuurlijk ben ik bevooroordeeld als Groninger, één van de mooiste steden van Nederland.

Leeuwarden

Zomer 2016, “rondzwerven” in het oude centrum van Leeuwarden.

Makkum (Frl)

Het prachtige plaatsje Makkum – juli 2016.

Noordhorn (in HDR)

Deze foto’s van mijn woonplaats, Noordhorn, zijn met een HDR applicatie gemaakt (op mijn smartphone). De app werkte erg goed, helaas na een update totaal niet meer. HDR wordt niet door iedereen gewaardeerd. De kleuren worden er vaak net iets té extreem van.

Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Een prachtige stad, heel geschikt om eens een weekendje heen te gaan. Meer foto’s kun je hier vinden.

Quedlinburg

Als je in de Harz komt móet je deze stad bezoeken naar mijn mening. We zijn er geweest tijdens onze vakantie in de Harz, Duitsland. Volledige fotoserie, ook van andere steden in de regio, vind je hier.

Rotterdam

Zeg je Rotterdam, dan zeg je… Euromast. Maar ook Erasmus. Meer foto’s zijn hier te vinden.

Sneek

Staphorst

Even “weg van de snelweg” en gewandeld in Staphorst. Om de bevolking niet te veel lastig te vallen het aantal foto’s beperkt en de meeste van redelijk grote afstand gemaakt met mijn Panasonic (die beschikt over een goede zoomlens).

IJmuiden

Haven IJmuiden – afvaart DFD Seaways.

Zutphen

Tijdens onze vakantie in Hoenderlo deden we, naast Nationaal Park de Hoge Veluwe uiteraard ook Zutphen aan, één van de bekende hanzesteden. Volledige fotoserie is hier te vinden.