Foto’s Evenementen

Regelmatig bezoek ik een evenement en uiteraard gaan de camera’s altijd mee. Niet alle evenementen vind je hier. Voor een overzicht van alle evenementen, klik hier.

Tall Ships Races, Harlingen Sail 2022

De Tall Ships Races vinden plaats sinds 1956 en in 2014 was voor het eerst een Nederlandse haven de gasthaven voor de Tall Ships Races. Volledige serie is hier te vinden.

 

Kom in Zuidhorn (2021)

Kom in Zuidhorn is een inmiddels jaarlijks terugkerend festival op ‘de pleinen’ en in de hoofdstraat van Zuidhorn (Groningen). Een uitgebreider fotoverslagje staat op https://www.zuidhorn.nu/.

Foodfestival Workum

Bij Camping Sudersé, Workum, een klein maar gezellig Pop Up Foodfestival. Volledige serie is hier te vinden. Met eten, drinken, gezellige mensen én livemuziek.

Open Dag Hoeve Paradij

De Open Dagen van Hoeve Paradij, een zorgboerderij, zijn absoluut de moeite waard. Ik ben er inmiddels meerdere malen geweest. Klik hier voor de verslagen.

Dag van het Kasteel – Menkemaborg Uithuizen

De Dag van het Kasteel is een jaarlijks terugkerend evenement dat wij graag bezoeken. In 2019 bezochten we de Menkemaborg in Uithuizen. Volledig (foto)verslag is hier te vinden.

Ballonfiësta Meerstad

Het Ballonfiësta in Meerstad is een jaarlijks terugkerend festijn met heteluchtballonnen. Prachtige heteluchtballonnen en ‘special shapes’ kiezen het luchtruim voor een ballonvaart boven Meerstad, Groningen.

Klik hier voor de volledige serie.

Vesting Specatulum in Vesting Bourtange

In Vestingstad Bourtange werd dit weekend Vesting Specatulum gehouden. Dit weekend opende Bourtange de vestingpoorten voor de “Fogelvreien” en kon je een reis terug in de tijd beleven. Van Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog, alles ademde de cultuur en het leven uit het roemruchte verleden. Klik hier voor meer foto’s.

Middeleeuws Ter Apel

Reenacting van het ‘bouwen in de middeleeuwen’. Met uiteraard, naast het nodige handwerk van de bouwers, ook de nodige schermutselingen en een veldslag. De volledige serie foto’s is hier te bekijken.

Dag van de Levende Geschiedenis

Dag van de Levende Geschiedenis in Leek, Landgoed Nienoord. Voor meer foto’s klik hier.

Dag van het Kasteel – Landgoed Fraeylemaborg

Dag van het Kasteel, 2e Pinksterdag, in Slochteren. Met medewerking van ca. 80 leden van de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange.

► Lees hier verder. Op Google Drive meer foto’s in groot formaat.

Internationale Stoom- en Modelbouwdagen (2017)

Een (uitgebreide) impressie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen in Leek, Familiepark Nienoord, is hier te vinden.

KNRM & Dag van de Garnaal

Voor volledige fotoserie, klik hier.

Winterwelvaart in Groningen

Winterwelvaart 2019 – Klik hier voor de foto’s
Deze keer winterwelvaart in de middaguren bezocht, wat toch weer heel andere foto’s oplevert, en gecombineerd met een bezoek aan het Groninger Forum.

Winterwelvaart 2018 – Klik hier voor de foto’s.

Winterwelvaart 2016 – Voor volledige serie foto’s, klik hier.

Oldtimerbeurs Leek

Klassiekers spreken, bij mij althans, altijd tot de verbeelding! Helaas staan ze op een beurs vaak niet erg fotogeniek opgesteld, dus moet je het er maar mee doen en proberen er het beste van te maken.

► Volledige (foto)verslag is via deze link te vinden.

Dampflok Niedersachsen

Fotomiddag met Musemspoorlijn STAR die fotografen in de gelenheid stelde een speciaal georganiseerde ‘fotorit’ mee te maken. Een unieke gebeurtenis die voor een (groot aantal) unieke foto’s zorgde. Hier plaats ik een selectie.

Hersteller: Henschel & Sohn, Kassel
Loktyp: Bismarck
Baujahr: 1922

► Meer foto’s en uitgebreid verslag is hier te vinden.

Zandsculpturenfestival, Sneek

Vanuit fotografie-oogpunt misschien niet voor iedereen even interessant, maar geschiedenis kwam min of meer tot leven bij het Zandsculpturenfestival in Sneek dit jaar. Prachtige werken die een reis door de tijd gaven. Helemaal mooi als je met een dochter er rond loopt die geschiedenis studeert. Een onderwerp dat mij ook erg interesseert.

Na het bezoek aan het zandsculpturenfestival bezochten we nog het stadje Makkum. Meer foto’s en volledig verslag zijn hier te vinden.

DelfSail 2016

Delfsail is een prachtig nautisch evenement dat ook in 2016 weer gehouden werd. Het weer was bij vlagen bar en bar slecht, maar toch ben ik er in geslaagd een groot aantal foto’s te maken.