Winterwelvaart Groningen (nachtfotografie)

Dit weekend is het weer Winterwelvaart in Groningen. Mooi met lichtjes versierde (binnenvaart) schepen, zeilboten en motorboten waar je via de Lage en Hoge der A in Groningen langs het kanaal kunt lopen. Ik vind nachtfoto’s één van de mooiste maar ook moeilijkste dingen om te doen.

De Winterwelvaart is een soort van kerstmarkt. Er staan stalletjes waar je wat te eten kunt krijgen, een paar stands met producten. Het is vooral heel gezellig rondom de verlichte boten. En natuurlijk kom je er ook de nodige fotoliefhebbers tegen.

Gewapend met twee camera’s, statief én paraplu ging ik er heen gisteren. Want bij vertrek regende het en ik wilde mijn camera’s daar niet aan wagen. De paraplu was achteraf niet nodig. Het werd droog en bleef droog. Wel is te zien in de foto’s, naar mijn mening, dat het erg grauw in de lucht was.

Desondanks een serie foto’s van de Winterwelvaart die naar mijn mening toch best leuk gelukt zijn. Het geeft mooi de sfeer weer en ik zal zeker een volgende keer, hopelijk met mooier weer, nog eens gaan. Kan het in elk geval iedereen aanraden! Een statief is overigens geen overbodige luxe. Ik zag veel mensen met mobieltjes foto’s maken, of “uit de hand schieten” maar ben bang dat dat meestal niet erg goed wordt omdat je lange sluitertijden nodig hebt. Alhoewel sommige mobiele telefoons echt erg goeie camera’s hebben, dat moet ik wel zeggen, prefereer ik toch de spiegelreflex en de Panasonic Lumix, op statief of reling van de bruggen.

Lopend langs de “A” dwaalde ik een beetje af – elders hoorde ik muziek en dacht dat daar wellicht het verder zou gaan en volgde het kanaal en kwam terecht bij de start van de Santa Run. Een massa mensen in Kerstmanpakken. Het was een vermakelijk gezicht en ze genoten er zichtbaar van. Sommige zelfs met kerstboom op de schouder,.. Helaas zijn de (paar) foto’s die ik daarvan heb gemaakt niet goed genoeg geworden (teveel bewegingsonscherpte). Terug lopend via ondermeer de Kromme Elleboog kwam ik uiteindelijk weer op de Winterwelvaart.

Winterwelvaart, Groningen. Alle foto’s ©2016 ErBeeFoto (Rudy Brinkman)

 

Deel dit bericht: