Graspieper (Onlanden)

Wandelen in de Onlanden bij Groningen

Het was een uitzonderlijk warme dag vandaag. Mooi weer om eens te wandelen in de Onlanden bij Groningen. Daar ben ik de afgelopen jaren regelmatig op de fiets naar toe gegaan. Ik heb er ook een aantal van mijn, vind ik, mooiste vogelfoto’s kunnen maken.

Maar ik had én nog een afspraak bij een klant, voor mijn bedrijf en de laptop moest ook mee, én het waaide best wel hard. Dus deze keer met de auto naar de Onlanden om daar vervolgens een wandeltocht te maken.

Wandelroute de Onlanden

Op de site van Natuurmonumenten hebben ze een wandelroute van, volgens Natuurmonumenten, 6,6km. beschikbaar. Volgens Strava is de route langer, 7,2km. Voor mij meer dan voldoende! Zeker omdat een groot deel over een onverhard pad gaat, dat loopt redelijk zwaar.

Onderweg kwam ik wel veel vogels tegen maar helaas maar weinig kansen om er een goede foto van te maken. Toch nog een paar mooie shots van een torenvalk, een graspieper (foto bovenaan) die sprekend lijkt op een boompieper, een paar schotse hooglanders, ganzen en een reiger die in opperste concentratie druk bezig was met eten te vinden.

De graspieper gaf mij alle gelegenheid een paar leuke foto’s van ‘m te maken! Helaas staat deze méést voorkomende piepersoort op de “Rode Lijst”.

Ook kwam ik ook tot twee keer toe een dagpauwoog tegen. Ik had ze nog niet verwacht maar volgens de vlinderstichting begint de vliegtijd al in maart.

Meestal vliegen blauwe reigers vrij snel weg, maar deze bleef gewoon zitten ondanks dat ik –en een man met een mobieltje– vlakbij ‘m waren.

Route: https://www.strava.com/activities/11119724348

Pasen 2024

Met de paasdagen waren mijn vrouw en ik er samen nog op de fiets op uit gegaan. Onderweg kwamen we niet zo gek veel bijzonders tegen maar het was prima weer voor een mooie fietstocht en dat is wat telt in dit geval.

Thuisgekomen zat er nog een ringmus op de schutting. Die moest natuurlijk nog wel even op de foto gezet worden.

Route: https://www.strava.com/activities/11076943852

Foto’s de Onlanden en Pasen 2024

(klik op een afbeelding voor groter formaat)

Deel dit bericht: