Ik bezoek regelmatig concerten van bekende en minder bekende artiesten en festivals. Daar maak ik natuurlijk altijd foto’s. De foto’s zijn door mij gemaakt met verschillende toestellen door de jaren heen. Ik heb hier een (kleine!) selectie gemaakt van een paar mooie en/of opmerkelijke, concerten en festivals. Meer foto’s in de rubriek “Concertfoto’s” op het blog.

Robert Cray Band, Oosterpoort Groningen

Concertverslag en meer foto’s zijn hier te vinden.

Larkin Poe, Oosterpoort Groningen

Meer foto’s en (engelstalig) concertverslag is hier te vinden.

Miss Montreal, Laurence Jones, Wild Romance & meer op Graspop 2022

Volledig verslag + foto’s is hier te vinden.

Orit Shimoni – LiveSessies, Ee, Friesland

Orit Shimoni is een Canadees-Israëlische singer-songwriter die al 10 jaar de wereld over trekt om haar muziek ten gehore te brengen. Tijdens het concert in Ee heb ik (met haar toestemming) een serie foto’s gemaakt. Voor een (Engelstalig) concertverslag en meer foto’s zie mijn blog. Klik hier. De foto’s zijn met zowel mijn Olympus als mijn Sony-camera gemaakt (en één met de smartphone)

Seasick Steve, Oosterpoort Groningen

Helaas is het in de Oosterpoort te Groningen niet toegestaan een camera (ook geen pocket camera) mee te nemen naar concerten. Onderstaande (kleine) serie is gemaakt met mijn smart phone (Motorola 4G) tijdens het concert van Seasick Steve op 3 juli 2018. Ondanks deze ‘handicap’ ben ik toch redelijk tevreden over het resultaat!

Volledig verslag van het concert inclusief meer foto’s op mijn blog (klik hier).

Wisselband, De Halte, Niekerk

Een band met tijdens de show wisselende samenstelling. Leerlingen van Muziekburo “Bill Baboon” uit Zuidhorn treden regelmatig op samen. Van (heel) jong tot oudere jongere. Klik hier voor meer foto’s.

Mr Knowhow & Kill Your Darlings, SimplonUP, Groningen

Twee uitstekende bands verzorgden een optreden in SimplonUP, Groningen, in het kader van de EP-release van Kill Your Darlings. Meer foto’s, video en concertverslag op mijn blog, klik hier.

Glenn Kaiser Band, Hedon, Zwolle

Klik hier voor meer foto’s

Graspop Festival 2017 – Baflo

Festival met muziek voor iedereen: Dance Stage, NL-Feest en natuurlijk een ‘rock-tent’. Meer foto’s kun je hier vinden.

Jazz Te Gast – De Gast, Zuidhorn

Jazz te Gast is een openluchtfestival in Zuidhorn waarbij inwoners van Zuidhorn, aan de straat “De Gast” hun tuinen beschikbaar stellen als podia. Meer is hier te lezen en zien.

Erja Lyytinen, Finland – De Amer, Amen

Een prachtig bluesconcert van de King of Slide, uit Finland notabene. En ze heeft beloofd terug te komen naar ons landje.

> Lees hier verder

Mirjam Tamara, Serious Request Zuidhorn

Optreden van Mirjam Tamara in de Serious Request feesttent, Zuidhorn (dec 2016) met “special guests” Judith & Lisa. Mirjam speelde een set eigen nummers met als backing vocalisten Judith en Lisa en daarna begeleide ze twee sets van Judith en Lisa. Van het optreden heb ik ook video opnames gemaakt.

[video 1] [video 2]

Ribs and Blues, Raalte

Ribs and Blues is een gratis toegankelijk bluesfestival. Omdat het (voor)programma van Laurence Jones naar meer smaakte en hij ook hier weer optrad besloot ik het festival samen met de oudste dochter, Judith, te bezoeken. We bezochten de optredens van Henrik Freischlader Trio, Julian Sas, Southside Johnny & The Ashbury Jukes, Cuban Heels en, uiteraard, Laurence Jones. Volledig concertverslag en (nog veel) meer foto’s zijn via deze link te vinden.

David Philips, Noordhorn

De muziek van David Philips ontdekte ik via Youtube en toen zich de gelegenheid voordeed hem naar Noordhorn te halen tijdens zijn tournee in april 2016 heb ik besloten dat meteen te doen. Samen met de hulp van dochters Mirjam en Lisa hebben we het concert kunnen laten plaatsvinden en Mirjam speelde ook in het voorprogramma.

Samantha Fish, Grolloo

Concert van Samantha Fish met als support act Laurence Jones. November 2015. Samantha Fish “ontdekte” ik via Youtube en was gelijk verkocht. Van het concert heb ik overigens samen met de jongste dochter ook een video verslag gemaakt, dat is hier te vinden. Een concertverslag en (nog veel) meer foto’s zijn hier te vinden.

Graspop, Baflo

Graspop festival, Baflo – mei 2016. Met Mooi Wark, Big Country, Pappa Di Grazzi, King of the World en John Coffey (inderdaad, van het biertje vangen op Pinkpop!). Voor mij een regelrechte sensatie om ”jeugdhelden” Big Country in een zo’n toch wel intieme zaal (tent) te horen en zien. Daarnaast was ook King of The World (met Erwin Jawa) een sensationeel goede band.

Ten Years Today, Simplon, Groningen

EP Release Ten Years Today, Simplon UP, 2014.

Sodom Rocks (festival)

Het Sodom Rocks Festival in Winsum, 2013. Dit festival was in ’t bijzonder interessant voor mij omdat dochter Mirjam Tamara er een optreden deed net als veel andere leerlingen van de School voor de Kunsten in de “singer-songwriter” tent.