Graspop Festival 2017, Baflo

Het Graspopfestival is een jaarlijkst festival met internationale acts en verdeeld over drie podia. Een Rocktent, Dancestage en NL-Feest Stage. Met dit jaar Optredens van onder andere Je Broer, F1rstman, Team Rush Hour, Sheepskin Wolves, Barry Hay Flying V Formation, Papa Di Grazzi. Daarnaast was er ook Het Foute Uur van Q-Music en (wat we niet meer hebben gezien of gehoord) SLAM! en Bökkers.

Barry Hay Flying V Formation

Een breed opgezet festival dat we vorig jaar voor ’t eerst bezochten. Dochter Mirjam had vorig jaar een leuke video er van gemaakt en daarom werden we gevraagd om dit jaar foto’s en video te komen maken. Ik ging dus samen met dochters Lisa en Mirjam, gewapend met fotocamera’s en video-apparatuur naar Baflo om verslag te doen van het Graspop Festival 2017.

Absoluut hoogtepunt was voor mij het optreden van Barry Hay met zijn band. Natuurlijk kwamen bekende hits van Golden Earring voorbij, maar ook ander (nieuw) werk. Op en top rocker, nog steeds, ondanks zijn toch wel gevorderde leeftijd. Ik vond zijn stem en de performance absoluut goed. Ook een verassing was de opening in de rocktent, Sheepskin Wolves. Hele goede band, jammer dat er (toen nog) zo weinig publiek was. Ik hoop niet dat deze heren zich daardoor laten frustreren want ik vond ze zeldzaam goed. Melodieuze rockpop, uitstekende performance, ’t zat gewoon prima in elkaar.

Sheepskin Wolves

Er werd ook flink wat afgedanst en (mee)gezongen bij het NL-Feest stage én bij de Dancestage. Van wat ik daar heb gezien was Je Broer toch absoluut de beste. Voor de fans was het korte optreden lekker genieten en meedansen en zingen.

Je Broer

Onderstaand een (selectie) van mijn eigen foto’s. De video’s van Mirjam zullen t.z.t. nog wel online verschijnen. De foto’s van Lisa kun je hier vinden. De foto’s van mij zijn gemaakt met m’n Zuikolens op de Olympus (de meeste op 400ISO) en met de Panasonic.

 

Deel dit bericht: