Molens in Ten Boer – De Widde Meuln en de Bovenrijge

Vandaag moest ik even in Ten Boer zijn. Ik wist dat daar twee mooie molens aan het water staan dus de camera’s mee – zeker omdat het zulks prachtig weer is. Een mooie gelegenheid dus om de molens van Ten Boer op de foto te zetten.

De witte molen, “De Widde Meuln”, en de Bovenrijge staan vlak bij elkaar langs het water. De Bovenrijge is een Zaag- en Korenmolen en vrij klein. De molen wordt door vrijwilligers in bedrijf gehouden. Meer details zijn hier te vinden. De witte molen is een voormalige korenmolen en nu buiten bedrijf, in gebruik als museum. Klik hier voor meer details.

Helaas stond er bij de witte molen aan de, zo op ’t eerste gezicht, mooiste kant een vouwcaravan ‘uitgestald’. Dat was jammer, maar toen liep ik naar de kanaalzijde, en eigenlijk vond ik die kant ook erg mooi. Ook al waren de wieken dan iets afgewend. Mooie reflectie in het water ook van beide molens. Ik kom er vast nog wel eens weer dus een 2e kans om een foto van de Widde Meuln te maken van de ‘straatkant’ is er zeker nog wel. En dat zal ik dan ook niet nalaten.

Terug richting Groningen nog even afgeslagen bij Garmerwolde om daar een foto te maken van het kanaal richting het dorp. Een mooi landschap zo vlak bij de grote stad!

Deel dit bericht: