Tag: festival

Graspop Festival 2017, Baflo

Het Graspopfestival is een jaarlijkst festival met internationale acts en verdeeld over drie podia. Een Rocktent, Dancestage en NL-Feest Stage. Met dit jaar Optredens van onder andere Je Broer, F1rstman, Team Rush Hour, Sheepskin Wolves, Barry Hay Flying V Formation, Papa Di Grazzi. Daarnaast was er ook Het Foute Uur van Q-Music en (wat we niet meer hebben gezien of gehoord) SLAM! en Bökkers.

Barry Hay Flying V Formation

Een breed opgezet festival dat we vorig jaar voor ’t eerst bezochten. Dochter Mirjam had vorig jaar een leuke video er van gemaakt en daarom werden we gevraagd om dit jaar foto’s en video te komen maken. Ik ging dus samen met dochters Lisa en Mirjam, gewapend met fotocamera’s en video-apparatuur naar Baflo om verslag te doen van het Graspop Festival 2017.

Absoluut hoogtepunt was voor mij het optreden van Barry Hay met zijn band. Natuurlijk kwamen bekende hits van Golden Earring voorbij, maar ook ander (nieuw) werk. Op en top rocker, nog steeds, ondanks zijn toch wel gevorderde leeftijd. Ik vond zijn stem en de performance absoluut goed. Ook een verassing was de opening in de rocktent, Sheepskin Wolves. Hele goede band, jammer dat er (toen nog) zo weinig publiek was. Ik hoop niet dat deze heren zich daardoor laten frustreren want ik vond ze zeldzaam goed. Melodieuze rockpop, uitstekende performance, ’t zat gewoon prima in elkaar.

Sheepskin Wolves

Er werd ook flink wat afgedanst en (mee)gezongen bij het NL-Feest stage én bij de Dancestage. Van wat ik daar heb gezien was Je Broer toch absoluut de beste. Voor de fans was het korte optreden lekker genieten en meedansen en zingen.

Je Broer

Onderstaand een (selectie) van mijn eigen foto’s. De video’s van Mirjam zullen t.z.t. nog wel online verschijnen. De foto’s van Lisa kun je hier vinden. De foto’s van mij zijn gemaakt met m’n Zuikolens op de Olympus (de meeste op 400ISO) en met de Panasonic.

 

Jazz Te Gast Zuidhorn

Muziekfestival Jazz Te Gast in Zuidhorn, aan de straat “De Gast”, vond voor de 2e keer plaats. De eerste keer was in 2015. Met artiesten en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Persoonlijk ben ik niet zo into Jazz maar het levert wel hele leuke plaatjes zo’n openlucht festival. Zeker met het mooie weer en de ongedwongen sfeer die er hing.

Een kleine selectie van foto’s onderstaand. Ook een paar van de prachtige woningen aan De Gast van iets dichterbij kunnen bekijken en dus op de foto gezet. Omdat het nu kon, ongeneerd foto’s maken van andermans huis. 🙂

Meer foto’s op www.zuidhorn.nu.

Landgoed Fraeylemaborg (Slochteren) Dag van het Kasteel

2e Pinksterdag stond in het teken van de Dag van het Kasteel. Eén van de mooiere borgen (kastelen) in Groningen om te bezoeken is Landgoed Fraeylemaborg (Slochteren). Niet alleen kon je het kasteel of de borg bezoeken, ook herleefde de 16e eeuw! Er waren diverse schermutselingen, een veldslag en oefening namelijk.

Tijdens de Pinksterdagen ging de Fraeylemaborg terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw. In het park achter de borg zorgde een kampement met ruim 80 historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Naast het boeiende kampleven met allerlei demonstraties zijn er schijngevechten, wapenhandelingen en natuurlijk kanonschoten. Dit evenement werd mede georganiseerd in samenwerking met de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange. Een groot aantal van hen herkende ik uiteraard (qua gezicht) van de Slag bij Noordhorn.

Het was moeilijk kiezen uit de foto’s die ik gemaakt heb. Het waren er zo’n 120. En dat heb ik terug moeten brengen naar 40 voor deze site want niet alles is even relevant voor deze site en van de borg heb ik van diverse hoeken een foto gemaakt. Een paar hier is wel voldoende.. Een selectie van 70 stuks staat op Google Drive. Mede omdat ik dat belooft heb aan één van de dames van de VKVB.  De moeder van een meisje genaamd Lea (als ik het goed heb onthouden!) die speciaal voor mij ging springen over een stok en daar moesten natuurlijk foto’s van gemaakt worden. Die ze direct daarna op de display wilde bekijken. 🙂

Maar deze foto had de kleine reenacter niet in de gaten!

Na het bezoek aan de Fraeylemaborg ging ik nog een rondje lopen door Slochteren en heb van die mooie plaats nog wat foto’s gemaakt. Helaas de laatste tijd vaak alleen maar in het nieuws door de aardbevingen en de schade daardoor, als gevolg van de gaswinning. Daar heb ik weinig van gezien. Wel dat het (nog steeds) een prachtige omgeving is. Geheel tegen mijn gewoonte heb ik van de kerk van Slochteren géén foto’s gemaakt. Er was te veel bladgroei aan de bomen en daardoor kon ik de kerk zelf niet mooi op de foto krijgen (vond ik).

Terugreis nog even langs de Praxis aan het Damsterdiep in Groningen. Met de smartphone nog even een plaatje geschoten. Wat maken die dingen tegenwoordig toch goede foto’s! Het verbaast me elke keer weer. Hoewel niet gerelateerd plaats ik ‘m toch even (zie boven).

Al met al een zeer geslaagd “Pinksterspektakel” op Landgoed Fraeylemaborg. Zeker voor herhaling vatbaar. De tuin heb ik namelijk maar amper bekeken, zo heb je een reden nog eens te gaan immers?

Google Drive (volledige serie in groot formaat)

Neil Young Festival, Zuidhorn

Het jaarlijkse Neil Young Festival Zuidhorn is een ‘fandag’ voor Neil Young liefhebbers. Twaalf uur lang muziek van Neil Young (en bands waarin hij zat) uitgevoerd door top Neil Young tribute acts.

Foto gemaakt met Olympus E-410 met Zuiko 50mm

Ik was niet de hele dag aanwezig maar wel grote delen van de dag. Heb er de nieuwe (gebruikte) Zuiko-lens goed kunnen benutten en ben ontzettend ingenomen met deze aanschaf! Precies wat ik er van hoopte qua resultaten (bijgaande een aantal foto’s). Flink lichtsterk, mooi scherpe foto’s. Het scherpstellen was af en toe even lastig (ze staan nooit stil hè, die muzikanten) mede omdat ik erg last van vermoeide ogen had vandaag en het dus soms niet helemaal goed zag ook.

Desondanks een leuke serie overgehouden er aan. Op m’n Google Foto’s staan alle foto’s, in het bijzonder voor organisatie, deelnemers en bezoekers daar beschikbaar gesteld.

Ik ben zelf geen groot Neil Young fan, heb maar één album van ‘m (Harvest, uiteraard) maar desondanks kon ik zeer genieten van de kwaliteit van deze tribute acts. Dikke pluim voor de organisatie, op alle vlakken was het prima in orde!

De meeste foto’s zijn gemaakt met de Olympus met Zuiko 50mm lens, een aantal met de Panasonic. Alle foto’s zijn op ISO800 en hoger geschoten.

 

Meer foto’s:
Fotoverslag op www.zuidhorn.nu
Foto’s Google Albums