Robert Cray Band – Live in de Oosterpoort Groningen

Robert Cray Band – Live in de Oosterpoort Groningen

De Robert Cray Band. Wie kent niet “Right Next Door”, “Dont’ Be Afraid of the Dark”, “Foul Play” of “I Guess I showed Her”? Robert Cray domineerde in de jaren ‘80 de hitlijsten. Afgelopen week was hij, op donderdag 25 mei 2023, in De Oosterpoort Groningen.

Robert Cray Band – Live in de Oosterpoort Groningen

Robert Cray – De Oosterpoort, Groningen

Een mudvolle grote zaal genoot van een gedreven, regelmatig met humor doorspekte, show. Robert Cray’s stem is ondanks de 69 lentes die hij inmiddels telt onverminderd goed. Zijn vingers nog soepel. Hij perst nog steeds prachtige gitaarsolo’s uit een aantal verschillende Fender Stratocasters. En hij had uitstekende muzikanten bij zich.

Samen met een van de dochters genoot ik ruim anderhalf uur van deze blueslegende. Nummers die voorbij kwamen waren onder andere “Fix This”, “I don’t Care”, “You Had My Heart”, “I Shiver” en uiteraard “I Guess I Showed Her” (ook in de video hieronder) en “Right Next Door” die in een lang uitgesponnen versie werd gespeeld. Na een toegift was het, voor mij memorabele, concert voorbij.

Het geluid in de Oosterpoort was deze keer gelukkig niet zo hard als dat het met Larkin Poe was. Helaas hadden we voor in de zaal op zeker moment wel last van een aantal zeer luidruchtige bezoekers. Nadat die een aantal keren ‘vermanend’ waren aangesproken door omstanders en de nodige boze blikken toegeworpen hadden gekregen, er indringend ‘sssshhht’ was gezegd werden ze wat rustiger.

In mijn ogen onbegrijpelijk gedrag. Als je naar een concert komt, kom je toch voor de muziek? Als je zonodig wilt bieren en schreeuwen met je vrienden is daar vast wel een kroeg of club voor te vinden lijkt mij. Vooral de wat subtielere stukken in het optreden werden daardoor voor een deel van het publiek bij het podium, waar wij ook stonden, verpest.

Na afloop van het concert – we waren geparkeerd op de Rademarkt omdat de parkeergarage bij de Oosterpoort vol was – liepen we nog langs het St. Anthony Gasthuis. Een plekje om te onthouden, daar wil ik binnenkort nog eens langs om foto’s te maken…

Foto’s Robert Cray Band

Bijgaande mijn foto’s plus nog een paar foto’s gemaakt door mijn dochter Lisa. Zij had foto’s gemaakt met haar iPhone, ik met de Canon Powershot. Verbazend hoe goed zo’n iPhone geschikt is om foto’s en video te maken tijdens dergelijke omstandigheden. Vooral de audio van de video vind ik fantastisch klinken.

(Klik op een afbeelding voor groter formaat)

Deel dit bericht: