Ballon Fiësta Meerstad (Groningen)

Het ballonfeest in Meerstad, oftewel Ballon Fiësta Meerstad, is een evenement waar ballonvaarders uit binnen en buitenland met de meest prachtige balonnen een ballonvaart maken. Er was tijdens het Ballon Fiësta  een prachtige serie ballonnen te zien die het luchtruim kozen.

Bijna dertig heteluchtballonnen en special shapes gingen de lucht in. Daarnaast waren er ook andere activiteiten, prachtige vliegers en uiteraard veel foodstands langs de oevers van het Woldmeer.

De meest opvallende Special Shape was natuurlijk de motorfiets. De grootste luchtballon die er was. Een indrukwekkend gezicht deze ballon boven het publiek te zien opstijgen.

Met een vangst van ruim honderd foto’s (na weggooien van dubbele foto’s en niet geslaagde foto’s) een selectie maken voor plaatsing op deze website valt dan nog niet mee. Ik heb bij het maken, en plaatsen, van de foto’s een beetje extra aandacht gegeven aan het ‘werk er omheen’. Dus niet alleen de vliegende ballonnen maar ook de voorbereidingen die de ballonvaarders treffen met het klaarmaken van de ballonnen.

Parachutisten op Ballon Fiësta

Ook spectaculair was de sprong van twee parachutisten vanuit een ballon op 5600 voet hoogte (1,7 kilometer hoog). Op de foto de afsprong van de tweede parachutist. De eerste was al gesprongen voor ik er erg in had.

Een prachtig en goed georganiseerd festijn! Lees je dit nog tijdig: ook op zaterdag 1 september is er nog Ballonfiësta in Meerstad. Meer informatie op de website https://www.meerstad.eu

Foto’s Ballon Fiësta

Klik op één van de foto’s voor een vergroting/slideshow. Nagenoeg alle foto’s zijn gemaakt met mijn Sony camera, een aantal met mijn Smartphone.

Deel dit bericht: