Tall Ships Races Harlingen Sail 2022

Tall Ships Races Harlingen Sail 2022

Vandaag bezocht ik samen met de oudste dochter en haar vriend voor het eerst Harlingen Sail 2022 met Tall Ships vanuit een groot aantal landen. De Tall Ships Races vinden plaats sinds 1956 en in 2014 was voor het eerst een Nederlandse haven de gasthaven voor de Tall Ships Races.

Een heel ander gebeuren dan Delfsail, waar ik in 2016 was geweest. Het weer was toen, in tegenstelling tot vandaag, ook erg slecht. Vandaag hadden we een heerlijk zonnetje met wat bewolking. Zeer aangenaam en perfect voor foto’s maken!

Tall Ships Races Harlingen

Zo’n veertig Tall Ships lagen in de haven van Harlingen. Schepen uit onder andere Oman, Polen, Duitsland, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Finland, Frankrijk en Letland.

Prachtige schepen die je niet alleen vanaf de wal kon bekijken maar met sommige kon je meevaren en op sommige schepen mocht je ook rondkijken. Dat laatste hebben we dan ook gedaan.

Naast de schepen was er ook een heel programma van demonstraties, spellen, markt en muziek.

Eén van de optredens, van de Argentijnse band El Sonidero Insurgente kregen we een gedeelte van mee. Uitstekende band met topmuzikanten die de voetjes bij diverse luisteraars van de voer wisten te krijgen. Naast Latijns-Amerikaanse muziek, vermengd met rockklanken, speelden ze ook reggae.

Liefst was ik afgelopen donderdag natuurlijk naar de Sail-in gegaan maar helaas moest ik toen werken. Maar het programma vandaag was ook prima, net als het weer én de sfeer. De organisatie was ook uitstekend. Makkelijk parkeren (vooraf ticket via internet geboekt voor parkeren) en gratis pendelbussen vanaf de parkeerplaatsen naar de haven van Harlingen.

Foto’s Tall Ships Races Harlingen

(klik op een afbeelding voor groot formaat)

Deel dit bericht: