Rijdag Stukgoederenvervoer Museumspoorlijn STAR Stadskanaal (Foto & Video)

Museumspoorlijn STAR (Stadskanaal) hield vandaag een “Rijdag Stukgoederenvervoer”. Daarbij stond centraal hoe in vroeger tijden pakketten en goederen vervoerd werden. Ook kon je met de trein meerijden. Ik maakte een ritje van Stadskanaal naar Musselkanaal en heb daar uiteraard video en foto’s van gemaakt.

Er reed naast de personentrein dus ook een goederentrein bij de STAR. Vandaag lieten ze zien hoe in vroeger tijden dat vervoer nu ging. Ik heb er niet zoveel van meegekregen behalve dan dat er her en der zakken met ‘post’ lagen en pakketten en natuurlijk een paar antieke vrachtauto’s. Een sfeervol geheel was het zeker en, zoals je in de video en op de foto’s kunt zien, er was behoorlijk belangstelling.

Het was niet mijn eerste kennismaking met de STAR, vorig jaar was ik al eens op een treinfotoshoot geweest met/bij ze. De hernieuwde kennismaking beviel me zoals duidelijk is prima.

Met Hemelvaart is er overigens weer veel activiteit op het spoor, dan vindt de nationale stoomtreindag plaats – zie de website van de STAR voor meer informatie, klik hier.

VIDEO

De video is voor een groot deel gefilmd vanaf het balkon waar je tijdens de reis ook op kon staan.

FOTO’S

Deel dit bericht: