Tag: mirjam tamara

Pop Up Foodfestival Workum (Friesland)

Vrolijke mensen, eten, muziek en mooi weer vlak bij de Friese kust in het mooie Workum. Alle ingredi√ęnten voor een mooi (klein) festival waren aanwezig. De (live) muziek werd verzorgd door Mirjam Tamara en Judith.

Als er iets is om op te klimmen, dan doe ik dat natuurlijk. Ook als het wat wiebelig is en de planken een beetje los liggen. ūüôā¬†

FOOD FESTIVAL
Een bescheiden maar gezellig festival bij Camping Sudersé in Workum. Met lekker eten, muziek, dansende mensen, mensen die genieten van de zomer, de zon en elkaars aanwezigheid en gezelligheid.

Er waren onder andere eet- en drinkbelevenissen van El Cafetin (heerlijke koffie!), Pizza met Pazzi en Yola Mexican Bakery.

Het leuke van zo’n gebeuren is dat je met volslagen onbekenden aan een picknicktafel zit, in gesprek raakt. Alle verschillen vallen weg. Wat maakt het uit uit welke buurt of sociale laag iemand komt, of welke achtergrond iemand heeft? Hier ben je allemaal gelijk. Zou het niet gewoon altijd zo moeten (kunnen) zijn?

MUZIEK!
Mirjam & Judith speelden een aantal sets met eigen nummers van Mirjam en daarnaast een aantal covers. Engelstalig, Nederlandstalig én Franstalig. Er is ook video-materiaal van geschoten, dat zal t.z.t. wel beschikbaar komen via bijvoorbeeld Youtube.

Tegen het einde van één van de laatste sets werden de kinderen steeds nieuwsgieriger naar de muzikantes en werden ze door Mirjam en Judith gevraagd mee te doen. Mirjam had de Djembé meegenomen dus dat was natuurlijk leuk, lekker trommelen!

De regen, en het onweer, bleven lang genoeg weg. Net in het laatste nummer van de laatste set moest er snel afgerond worden en vervolgens opruimen en weer naar huis.

De fraaie Piaggio Ape van El Cafetín

OVER DE FOTO’S
Ik was mee gegaan naar het festival als “sjouwer en geluidsman” voor Mirjam en Judith en met √©√©n van de organisatoren had ik afgesproken dat ik foto’s mocht maken. Niet in opdracht, wel met toestemming. Sta je op de foto en wil je een (groot) formaat, of wil je je foto hier liever toch verwijderd zien, neem dan even contact op. Vermeld duidelijk om welke foto het gaat. Er zijn nog meer foto’s* maar niet alles staat hier. Ik heb ze naar de organisatie gestuurd en ik neem aan dat zij het wel verder verspreiden. En zoals gemeld, je kunt ook even contact met mij opnemen.

___
*een aantal foto’s zijn priv√© (eigen familie) en niet gedeeld, sommige foto’s zijn simpelweg niet goed gelukt en/of in mijn ogen niet publicatie-geschikt.

Mirjam Tamara + Band & David Philips in Concert (Avalon, Zuidhorn)

Mirjam Tamara & Band (Zuidhorn) en de Engelse singer-songwriter David Philips in Concert, Avalon, Zuidhorn – 10 maart 2018.

Afgelopen zaterdag was David Philips voor de 2e keer te gast in onze regio. Het vorige optreden vond plaats in Noordhorn (Dörpsstee), nu werd het concert gehouden in de Avalon in Zuidhorn. Een schitterend optreden met, als support act, Mirjam Tamara met haar band.

Helaas lieten veel inwoners van Noordhorn en Zuidhorn het concert aan hun neus voorbijgaan. Ze hebben wat gemist! Maar de ca. 40 aanwezigen die wel de moeite namen naar de Avalon te komen genoten volop.

Mirjam Tamara + Band

Mirjam deed een set van ruim 45 minuten waarin ze eigen werk afwisselde met covers. Samen met haar bandleden Judith, Lisa en Jasper deden ze een mooi semi-akoestische set; met keyboard, cajon en gitaren begeleiden ze zichzelf in wisselden ook regelmatig van instrument! Door de bandsetting worden de liedjes meer entertaining maar verliezen niet aan zeggingskracht.

David Philips

David Philips bracht naast werk van eerdere albums en van zijn allerlaatste album ook nagelnieuwe nummers die hij tijdens deze tournee voor ’t eerst zong en speelde! Zijn gitaarspel is fenomenaal te noemen. Met behulp van loopers maakt hij het geluid ook nog eens veel groter dan normaliter een singer-songwriter doet. Een beat makend op zijn gitaar, daar overheen een slagpartij spelen, om vervolgens te soleren, .. alsof er een complete band speelt! Daarbij weet hij optimaal gebruik te maken van zijn krachtige, maar ook soms breekbare, stem.

David’s liedjes zijn vaak over die dingen die zo herkenbaar zijn voor iedereen, maar ook met een humoristische kwinkslag. Hij vertelt verhaaltjes, rijgt z’n liedjes aan elkaar zonder moeite. Een echte entertainer.

Als het aan David ligt komt hij graag weer terug!