Kom in Zuidhorn met bands, fanfare en veel bezoekers

Een feestelijke dag in Zuidhorn met bandjes, muziekkorpsen en lekker veel mensen op de been. Sinds een paar jaar wordt er in Zuidhorn, ooit begonnen naar aanleiding van de inrichting van het nieuwe ‘komplan’, een “Kom In Zuidhorn” dag gehouden. Vandaag het 5e lustrum al weer. Reden voor een extra feestelijke dag dus.

Omdat er bij ons thuis nog druk geklust werd (nieuw kozijn) kon ik pas wat later in de middag er heen. Een ander plan dat ik had (kijken bij het Ploegen met de Paarden bij Verhildersum) kon dus ook niet doorgaan. Maar in ruil daarvoor hebben we nu wel een paar mooie nieuwe kozijnen in het huis.

Onderweg naar Zuidhorn, op de fiets, zag ik bovenstaande stalletje (wederom). Vlak bij de brug tussen Noordhorn en Zuidhorn (aan de kant van Noordhorn). Staat er al jaren, ik heb er wel vaker foto’s van gemaakt. Maar vandaag was het wel erg kleurrijk en goed gevuld. Omdat er een tijdsschema is bij de festiviteiten heb ik de foto terugreis overigens pas gemaakt.

BICYCLE SHOWBAND CRESCENDO
Ik wandelde wat rond, maakte wat snapshots en belande bij het plein bij de Albert Heijn. Daar was op dat moment net de Bicycle Showband Crescendo uit Opende bezig met een show. Niet alleen een leuke en knappe show (ik zie mijzelf niet muziek maken en fietsen gelijktijdig!) maar ook moderne popnummers in showband format. Echt leuk om te zien én te horen.

Ondertussen stond voor de Kruidvat, vlak er naast, de band “Tweaky Tones” haar spullen klaar te zetten en daar moest ik natuurlijk ook even kijken en wat foto’s maken. Tweaky Tones is eigenlijk een muziekvereniging. Ze bestaan uit twee formaties. Klik hier voor de Facebookpagina van ze voor meer informatie.

Terug naar de fiets maar weer en richting huis. Om daar vervolgens de ’thuisstudio’ in te duiken om nog even een baspartij in te spelen (en het liedje af te mixen) voor een nummer waar ik mee bezig was. Vandaar deze “selfie” 🙂

Deel dit bericht: