Tag: Neil Young

Wisselband, De Halte, Niekerk

Regelmatig worden op de zondagmiddag optredens verzocht door “De Wisselband”. De Wisselband is een groep van wisselende samenstelling (vandaar de naam) van, met name, kinderen en tieners die samen veelal ”golden oldies” spelen. Onder leiding van hun muziekleraar Wim Venema van Muziekburo “Bill Baboon” uit Zuidhorn. Nummers van Van Morrison, JJ Cale, Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young. Maar ook nieuwere nummers worden gespeeld. Adele, REM e.a. staan ook op het repertoire.

De jongste zangeressen die ik ken. En ze doen het vol overgave!

Ook “oudere jongeren” staan soms op het podium. Vandaag ik zelf ook (daar heb ik natuurlijk geen foto’s van kunnen maken), en twee andere “oudere jongeren”. Omdat ik gevraagd was een paar nummers mee te spelen leek het me leuk de camera mee te nemen, onder het motto “je weet nooit of het nog wat mooie plaatjes oplevert”. En volgens mij is dat wel gelukt vanmiddag. Niet alle foto’s zijn perfect, maar dat is natuurlijk inherent aan de Rock & Roll!

Overigens is De Halte een hele fijne plek om te spelen! Mooi zaaltje, prima podium met goed geluid en licht. Inpluggen, stemmen en gaan!

(klik op de foto’s voor groot formaat)

 

Neil Young Festival, Zuidhorn

Het jaarlijkse Neil Young Festival Zuidhorn is een ‘fandag’ voor Neil Young liefhebbers. Twaalf uur lang muziek van Neil Young (en bands waarin hij zat) uitgevoerd door top Neil Young tribute acts.

Foto gemaakt met Olympus E-410 met Zuiko 50mm

Ik was niet de hele dag aanwezig maar wel grote delen van de dag. Heb er de nieuwe (gebruikte) Zuiko-lens goed kunnen benutten en ben ontzettend ingenomen met deze aanschaf! Precies wat ik er van hoopte qua resultaten (bijgaande een aantal foto’s). Flink lichtsterk, mooi scherpe foto’s. Het scherpstellen was af en toe even lastig (ze staan nooit stil hè, die muzikanten) mede omdat ik erg last van vermoeide ogen had vandaag en het dus soms niet helemaal goed zag ook.

Desondanks een leuke serie overgehouden er aan. Op m’n Google Foto’s staan alle foto’s, in het bijzonder voor organisatie, deelnemers en bezoekers daar beschikbaar gesteld.

Ik ben zelf geen groot Neil Young fan, heb maar één album van ‘m (Harvest, uiteraard) maar desondanks kon ik zeer genieten van de kwaliteit van deze tribute acts. Dikke pluim voor de organisatie, op alle vlakken was het prima in orde!

De meeste foto’s zijn gemaakt met de Olympus met Zuiko 50mm lens, een aantal met de Panasonic. Alle foto’s zijn op ISO800 en hoger geschoten.

 

Meer foto’s:
Fotoverslag op www.zuidhorn.nu
Foto’s Google Albums