Tag: concert

David Philips in Concert, Andledon, Den Andel

David Philips is een singer-songwriter die zeker ééns per jaar Nederland aandoet, maar meestal vaker. Vorig jaar zou hij optreden in Den Andel, bij Andledon. Helaas ging dit wegens ziekte niet door.

Maar op 22 September jl. was hij weer present, en hóe! Een prachtig concert voor een (zeer) enthouasiast publiek. Absoluut de moeite waard. Ondanks dat het zeker niet de eerste keer was dat ik hem zag en hoorde, wist hij ook nu weer te verrassen. Oude liedjes in nieuwe uitvoeringen, liedjes die ik nooit eerder live had gehoord. Niet zoveel foto’s deze keer, ik heb vrij veel gefilmd (met toestemming van David) met de camera. Die video’s moet ik nog (na)bewerken en doorsturen naar David en wellicht dat ik er t.z.t. eens één of twéé nummers van online zet.

Mirjam & Band bij Podiumcafé Peter & Leni, Steendam

Vandaag deed dochter Mirjam samen met haar zussen en gitarist Jasper onder de noemer Mirjam & Band een live show in Steendam, tijdens het Art Carnivale festival. Het optreden van Mirjam vond plaats in het PodiumCafé Peter & Leni in Steendam.

Niet alleen het cafe is erg mooi om te zien (van binnen en van buiten), en ook nog eens een geweldige muzikale ontmoetingsplaats,  het er naast gelegen Schildmeer is ook prachtig.

Ondanks een hevige stortbui, die gelukkig kort duurde, was het er verder prachtig weer en kon ik na het opbouwen nog even van genieten voor de set begon.  Dat was natuurlijk voor Lisa en mij een mooi kansje nog heel snel even een geïmproviseerd fotomomentje te houden.

Natuurlijk kun je het optreden van je eigen dochters nooit objectief reviewen dus ik dat laat ik aan de luisteraars zelf wat ze er van vonden. Ik beperk mij daarom tot een kleine selectie sfeerplaatjes van het optreden en de omgeving.

Het Podiumcafé Peter & Leni is niet alleen een prachtige plek in alle opzichten, ook zijn Peter & Leni zeer gastvrij en was het een heel fijn publiek. Na het optreden hebben we er ook nog even lekker gegeten. Zeer aan te raden dus om daar eens langs te gaan voor een hapje en een drankje of een concert! Meer informatie op de website.

Mirjam & Band speelden voornamelijk eigen werk en een paar covers en de liedjes werden allemaal goed ontvangen.

Neil Young Festival, Zuidhorn

Het jaarlijkse Neil Young Festival Zuidhorn is een ‘fandag’ voor Neil Young liefhebbers. Twaalf uur lang muziek van Neil Young (en bands waarin hij zat) uitgevoerd door top Neil Young tribute acts.

Foto gemaakt met Olympus E-410 met Zuiko 50mm

Ik was niet de hele dag aanwezig maar wel grote delen van de dag. Heb er de nieuwe (gebruikte) Zuiko-lens goed kunnen benutten en ben ontzettend ingenomen met deze aanschaf! Precies wat ik er van hoopte qua resultaten (bijgaande een aantal foto’s). Flink lichtsterk, mooi scherpe foto’s. Het scherpstellen was af en toe even lastig (ze staan nooit stil hè, die muzikanten) mede omdat ik erg last van vermoeide ogen had vandaag en het dus soms niet helemaal goed zag ook.

Desondanks een leuke serie overgehouden er aan. Op m’n Google Foto’s staan alle foto’s, in het bijzonder voor organisatie, deelnemers en bezoekers daar beschikbaar gesteld.

Ik ben zelf geen groot Neil Young fan, heb maar één album van ‘m (Harvest, uiteraard) maar desondanks kon ik zeer genieten van de kwaliteit van deze tribute acts. Dikke pluim voor de organisatie, op alle vlakken was het prima in orde!

De meeste foto’s zijn gemaakt met de Olympus met Zuiko 50mm lens, een aantal met de Panasonic. Alle foto’s zijn op ISO800 en hoger geschoten.

 

Meer foto’s:
Fotoverslag op www.zuidhorn.nu
Foto’s Google Albums