Tag: mist

Zonsopkomst op een mistige Zaterdagochtend

Zonsopkomst is voor fotoliefhebbers natuurlijk altijd leuk. Doe daar een flinke portie ochtendnevel bij én foto’s maken langs de waterkant en wat je krijgt is een serie, in mijn ogen, hele leuke foto’s!

Zaterdagmorgen vroeg opgestaan omdat één van de dochters afreisde naar Italië. Ik moest haar (op) weg brengen dus zat ik al zéér vroeg in de auto. Omdat ik hoopte op wat mooie plaatjes zodra de zon opkwam de camera meegenomen. Bij Stroobos, Gaarkeuken en tussen Gaarkeuken en Zuidhorn slaagde ik er in bijgaande foto’s te maken.

Ik was niet de enige die vroeg opgestaan was. Bij Gaarkeuken waren de eerste vissers al weer actief. Hoewel ik van een afstandje om toestemming vroeg, hoorden ze me niet (goed), dus maar brutaal geweest en afgedrukt. Ze zijn immers niet herkenbaar en het was -in mijn ogen- een prachtig plaatje.

De foto’s zijn uit de hand geschoten met mijn Sony Cybershot.

Foto’s Zonsopkomst

Klik op een afbeelding voor groot formaat.

Ochtendnevel: kerk, schapen en zonsopkomst bij Noordhorn

Kerk Noordhorn
Zicht op Noordhorn – November 2016

Het is prachtig weer de laatste tijd – en de ochtenden zijn, vooral door de mist die we hier op het platteland vaak hebben ’s ochtends, helemaal prachtig. Vanochtend ben ik er speciaal op uit getrokken om daar een paar -naar ik hoop- mooie foto’s van te maken.

De foto’s zijn gemaakt met mijn Panasonic camera. Daarmee heb je in bepaalde situaties net iets meer “beeldoppervlak” als je dichtbij een object(en) staat en daarnaast een groter zoombereik. Vooral bij de foto van de schapen zie je dat goed.

De foto boven heb ik met Zoner (zie eerdere review) enigszins bewerkt door er een kadertje omheen te zetten. Geeft het een “ansichtkaart” gevoel en ik vond het stilistisch mooi. Daar kun je van mening over verschillen uiteraard! Klik op de foto’s onder voor groter beeld.

Mistige ochtend en zonsopkomst bij Noordhorn, Groningen.
Alle rechten R. Brinkman ©2016 voorbehouden.