Tag: boot

Eenden, brandgans, koolmeesje, nachtfotografie in een Winterse sfeer

Het Sneeuwde! Instagram en Facebook liepen weer vol met leuke foto’s van besneeuwde landschappen, kinderen en allerlei andere foto’s. Ik besloot inderdaad ook foto’s te maken de afgelopen week, maar wel van wat specifieke situaties. En daarbij hielp het geluk mij een handje ook nog.

De bovenstaande foto is de meest bijzondere vind ik. Want het is een foto met een verhaal.

Het meisje hierboven zie ik meerdere malen per week bij de Albert Heijn, ze verkoopt een straatkrant. Afkomstig uit Roemenië. Eigenlijk geen “echte” dakloze dus. Maar wel 11 van de 12 maanden per jaar staat ze bij de Albert Heijn. Ver van huis. Enfin, ik was aan het foto’s maken bij de eenden en zeevogels toen ze kwam aanlopen. Ze had een zak brood gehaald bij de Albert Heijn en ging de vogels voeren! Opmerkelijk toch hoe de mensen die weinig hebben daar toch van uitdelen. Zelfs aan de hongerige vogels.

“Deux Chevaux in the Snow”

Daarnaast wat foto’s van de Drachtstervaart, Drachten en foto’s van Noordhorn in de sneeuw tijdens de nacht. Gewapend met statief en een plastic zak om de camera heen.

Ochtendnevel: kerk, schapen en zonsopkomst bij Noordhorn

Kerk Noordhorn
Zicht op Noordhorn – November 2016

Het is prachtig weer de laatste tijd – en de ochtenden zijn, vooral door de mist die we hier op het platteland vaak hebben ’s ochtends, helemaal prachtig. Vanochtend ben ik er speciaal op uit getrokken om daar een paar -naar ik hoop- mooie foto’s van te maken.

De foto’s zijn gemaakt met mijn Panasonic camera. Daarmee heb je in bepaalde situaties net iets meer “beeldoppervlak” als je dichtbij een object(en) staat en daarnaast een groter zoombereik. Vooral bij de foto van de schapen zie je dat goed.

De foto boven heb ik met Zoner (zie eerdere review) enigszins bewerkt door er een kadertje omheen te zetten. Geeft het een “ansichtkaart” gevoel en ik vond het stilistisch mooi. Daar kun je van mening over verschillen uiteraard! Klik op de foto’s onder voor groter beeld.

Mistige ochtend en zonsopkomst bij Noordhorn, Groningen.
Alle rechten R. Brinkman ©2016 voorbehouden.