Winters fietstochtje door het Westerkwartier

Noordhorn, Niezijl, Grijpskerk, Gaarkeuken, even oprijden naar Westerzand, langs het van Starkenborghkanaal richting Zuidhorn en weer naar Noordhorn. Volgens Google Maps een tochtje van één uur en 5 minuten op de fiets. Maar als je de camera’s mee hebt, duurt zo’n tochtje natuurlijk veel langer. Bijna 2 uur na vertrek was ik weer thuis! 

Een heerlijk zonnetje. Al dagenlang had ik als ik terug kwam rijden van ’t werk een aantal dingen gezien waar ik van dacht “als het vrijdag mooi weer is dan,..!”. En inderdaad, het was prima weer. Koud, dat wel. Maar tegen kou kun je je kleden (alhoewel de handschoenen niet erg warm waren) en daar bij komt dat je door te fietsen ook wel weer warm wordt.

Niet allemaal fotografische hoogstandjes. Maar wel leuke, vind ik, foto’s van de omgeving waar wij wonen. Het platteland van het Groningse Westerkwartier. Wil je de molentjes en de waterkant ook zien, zie bovenstaande route. Dan kom je ze vanzelf tegen!

Voor wie wel eens vaker op deze site kijkt zijn de meeste objecten geen onbekenden vermoed ik, maar tijdstip, licht en moment van het jaar geven het weer een eigen kleur (letterlijk en figuurlijk!).

(Klik op de foto’s voor grotere afbeeldingen)

Deel dit bericht: