Rennende Paarden (Haflinger)

Op zoek naar… de Vogelkijkhut Lettelbert

De Vogelkijkhut Lettelbert vlak bij het Leekstermeer was, gezien het weer, in mijn ogen een mooi doel om vandaag eens heen te fietsen. Maar, “spoiler alert”: met dank aan KPN heb ik die niet kunnen vinden.

Molen Fortuna, Noordhorn

Een rondje langs onder andere Zuidhorn, Faan, Pasop, Lettelbert, Oostwold, Lagemeeden, Nieuwbrug, Den Horn, Aduarderdiep en Aduard zónder een bezoekje aan de vogelkijkhut. Maar desondanks een geslaagd fietstochtje (route) met een paar hele leuke foto’s. De nieuwe camera bewees uitstekend zijn diensten vandaag.

Vogelkijkhut Lettelbert

Maar waarom kon ik de Vogelkijkhut Lettelbert niet vinden? De afgelopen week kreeg ik van KPN bericht dat ze op afstand mijn SIM kaart gingen updaten. “Voor u verandert er niets”. Uiteraard. Totdat je onderweg bent en de navigatie (maps) wilt gebruiken. Dan ontdek je dat er wel degelijk iets veranderd is: geen enkele verbinding. Laat staan internet.

De verkeerde afslag nemen kan soms erg leuk en verrassend mooi zijn!

Gelukkig had ik onthouden waar de vogelhut ongeveer was inclusief de straatnaam. Maar, .. vind die maar eens zonder kaart! Ik bleek er vlak bij langs te zijn gekomen maar de verkeerde afslag te hebben genomen. Het is niet anders. Thuis uitgezocht wat er aan de hand was met de verbinding. De aloude ICT-oplossing (“opnieuw opstarten”) bleek de fix.

Blauwe Reiger heeft jeuk – erg veel reigers gezien onderweg!

Onderweg was er genoeg te zien. Direct bij vertrek de Molen Fortuna in een mooie stand. Een paar keer een reiger tegengekomen, een zilverreiger, een aalscholver waar ik véél foto’s van heb kunnen maken, het kerkje van Lettelbert vanaf de A7 (geweldig zo’n superzoom!) en een paar paarden die lekker aan het dollen waren en een paar keer een flinke sprint door het weiland trokken.

Bijna thuis zag ik in de straat een levensgrote Sara staan. Een van de buurvrouwen is vijftig geworden en dat gaat voor haar duidelijk niet ongemerkt voorbij 🙂 Uiteraard even een plaatje van gemaakt.

Foto’s en route fietstocht

Een bezoek aan de Vogelkijkhut Lettelbert zal vast nog wel een keer volgen. Klik op de foto’ voor groot formaat.

 

 

 

 

Deel dit bericht: