Kastanjes, van Starkenborghkanaal Noordhorn

Herfstsfeer – paddestoelen, lisdoddes en kastanjes

De dagen worden weer korter, de herfstsfeer met regenbuien en harde wind om het huis is weer terug. Elk seizoen heeft zijn charme, zo ook de herfst. Even lekker uitwaaien. Af en toe een paar spetters regen (maar daar heb je een muts voor op je jas) en flink harde wind.

Overal liggen kastanjes op de grond, in de sloten zie je overal lisdoddes en natuurlijk groeien er ook weer over allerlei paddenstoelen.

Vaak gaan we rond deze tijd van het jaar het bos in, zeker toen de kinderen nog thuis woonden, of naar een andere plek waar je ze kunt vinden, maar een rondje wandelen rondom ons dorp, Noordhorn, levert ook leuk fotomateriaal op!

Prachtvlamhoed

Aangezien het nog wat vroeg in het seizoen is had ik geen hoge verwachtingen, maar het viel niet tegen.

De paddenstoelen heb ik via waarneming.nl geïdentificeerd. Want een kenner ben ik op dat gebied zeker niet. Ik heb onder andere foto’s van de Prachtvlamhoed, Kamrussula en zwartwordende wasplaat.

Koopmans Transport, Noordhorn

Terug gelopen via het industrieterrein, langs Koopmans Transport. De vrachtauto’s stonden prachtig in een rij met op de achtergrond het rood van de ondergaande zon.

Tijdens het wandelen kon ik het natuurlijk niet laten daarnaast nog wat mooie plaatjes te schieten van ons dorp, Noordhorn. Waaronder de Gouden Leeuw, de waterpomp bij de Kerk van Noordhorn en de Bert Swartbrug.

Foto’s Herfst Noordhorn

(Klik op een afbeelding voor groot formaat)

Deel dit bericht: