Zonsondergang Van Starkenborghkanaal Zuidhorn

Een mooie zomeravond in het Westerkwartier

Op de radio werd afgelopen week gezegd dat we een mooie nazomer kregen. Daar is het nog iets te vroeg voor maar na de regenachtige periodes is het wel genieten dat het eindelijk weer eens een paar dagen mooi weer is. En áls het mooi zonnig weer is dan móet ik er natuurlijk wel op de fiets, met de camera, op uit.

Even een rondje doen – langs Aduard, het nieuwe fietspad bij Aduarderdiep, Nieuwbrug, Den Horn, Enumatil en via ’t Faan weer naar Zuidhorn. De boeren waren nog steeds druk bezig op het land. Want Augustus is natuurlijk de oogstmaand.

Niet alleen mooi weer met een prachtige zonsondergang vanavond, ook vlinders, buizerds, zilverreigers en een ballonvaarder. De Ballon, met reclame voor bouwbedrijf Oosterhof-Holman, kwam over de nieuwe brug aangevaren. Mooi gezicht, ik heb er speciaal even op gewacht om er een goed shot van te kunnen maken.

Echt jammer dat het Ballonfiësta in Meerstad gestopt is. Ik heb nog nooit meegevlogen met een ballonvaart (wat me best leuk lijkt een keer te doen!) maar vind het iets indrukwekkends hebben.

De avonden worden al weer korter, dus heb ik niet veel foto’s gemaakt want ik wil altijd graag voor het donker weer binnen zijn (vanwege de kou en in het donker fietsen is simpelweg saai in mijn ogen).

Meer foto’s hieronder. Klik op een afbeelding voor groot formaat.

Deel dit bericht: