Herfst op Landgoed Mensinge in Roden

Paddestoelen, honden, vogeltjes, paddestoelen, zwammen, paddestoelen,.. mooi licht. Het is herfst! Maar de temperatuur is nog steeds alsof het zomer is. Dus lekker naar het bos vandaag. Samen met de vrouw een flink stuk wandelen op Landgoed Mensinge.

In de zomer was ik ook al op Mensinge geweest en heb daar toen een mooie serie kunnen schieten van de ooievaars. Wat mij toen ook opviel, viel ons vandaag ook weer op: het bos is wat “doods”.

MOOI MAAR  “DOODS” BOS
Je hoort er helaas niet zo veel vogels, veel bomen liggen omver. Ik heb gehoor dat er van sommigen kritiek is op de manier van beheer die Staatsbosbeheer doet op dit landgoed. Of dit wel of niet goed gedaan wordt kan ik niet vaststellen natuurlijk. Op het gebied van natuurbeheer lopen meningen altijd behoorlijk uiteen.

Misschien is het ook wel de aanwezigheid van de honden die de vogels verjaagt. Ze gingen nogal tekeer bij het water. Of de sportvelden vlakbij waar het publiek luidruchtig aanwezig was. Verderop in het bos hoorden we wel weer de vogels zingen en was het rustiger.

Het is wel een mooi bos, dat zeker. En langs de rand van het bos trof ik opeens dit vogeltje aan. Het leek mij een Nachtegaaltje te zijn, maar zeker weten doe ik het niet. Het klopt met de plaats waar ik het diertje tegenkwam (qua voedselaanbod en leefomgeving) en uiterlijk lijkt er sprekend op.

Thuis gekomen liep ik nog even langs de plek waar de Ransuil zich gisteren ophield en tot mijn vreugde was hij (of zij) er weer (of nog).

MEER FOTO’S
Meer foto’s bijgaand. Klik op een foto voor een vergroting.

 

Deel dit bericht: