Fietsen Herfst Boerakker - koeien in het land met reflectie in het water

Een grote bonte specht en prachtige herfstkleuren

Naast een grote bonte specht en prachtige herfstkleuren ontdekte ik vandaag een, voor mij, nieuw ‘landweggetje’. Of beter een min of meer verhard pad, de Redendijk die later overgaat in de Bakkerom.

De weg staat niet met een bordje aangegeven maar volgens Google Maps, die ik op mijn telefoon even had geraadpleegd, kon je er wel langs om vervolgens uit te komen op Mensumaweg richting Niekerk.

Een poging waard toch? Je rijdt dan dwars door een natuurgebied waar veel eenden en ganzen te vinden zijn. Je mag niet van ’t pad af dus voor de liefhebbers: neem een verrekijker mee of een camera met een superzoom. Onderweg kwam ik hier helemaal niemand tegen. Best prettig want het was overal druk langs de weg met auto’s, fietsen en wandelaars!

Eindelijk was het weer een beetje redelijk weer om op de fiets te gaan. Weinig zon helaas, maar de temperatuur was perfect en nauwelijks wind. Helaas liet, wat eerder ook al eens gebeurde, de accu van mijn fiets het na zo’n twintig kilometer afweten. Valt uit terwijl de indicator aangeeft dat ‘ie nog 50% is. Die is dus na jarenlange trouwe dienst aan vervanging toe.

Op eigen kracht de laatste +/- 10 kilometer afgelegd. Dat is niet echt een probleem uiteraard, ’t gaat alleen wat minder snel. De ondersteuning is voor mij een kwestie van meer afstand af kunnen leggen in dezelfde tijd. Op een ‘reguliere’ fiets heb ik minder actieradius.

Ik had het afgelopen jaar al gemerkt dat de accu zwakker werd maar nu valt hij helemaal uit na zo’n 20 kilometer. Dat terwijl oorspronkelijk de actieradius zo’n 60 kilometer was, dus het is hoog tijd voor vervanging. Dat ga ik na de winter doen.

Ichtus Oldekerk

Ik kon mij niet herinneren of ik in mijn kerken-collectie al een foto van de Ichtus-kerk in Oldekerk had. Het licht stond precies goed om ‘m vast te leggen. Dus foto maken! Misschien niet een heel bijzonder kerkgebouw maar de eenvoud van deze moderne(re) kerk spreekt mij wel erg aan.

Tussen Gaarkeuken en Noordhornertolhek kwam ik een grote bonte specht tegen. Helaas erg hoog in de boom en toen ik ‘m eindelijk gelokaliseerd had ging ‘ie er vandoor. Dus helaas geen foto. Wel van een aantal wilde eenden die vlakbij zaten en leuk zaten te ‘poseren’ op en rond de damwand in het water.

Foto’s

Klik op een foto voor groot formaat/slideshow

Deel dit bericht: