Tag: buitenpost

Een geslaagde mislukte fototocht…

Vandaag wederom mooi “voorjaarsweer”. En dus nog even er op uit vanmiddag – deze keer met de auto want de tocht van gisteren zat nog in de benen!

Het was de bedoeling langs de Zoutkamperril te gaan. Helaas: weg afgesloten wegens werkzaamheden. Nouja, dan maar even doorrijden naar de vogelkijkhut (Jaap Deensgat). Maar helaas, er waren alleen wat ganzen en véél te ver weg.

Doorgereden naar Lauwersoog, bij het militaire oefenterrein nog wat rond gekeken helaas viel hier niet veel te zien behalve héél véél mensen! Het was er razend druk. Dan weet je het wel: geen dieren te bekennen met zoveel mensen (en honden) in de buurt.

Maar, ik was er nog nooit eerder geweest op dit punt dus toch leuk om even te kijken en een paar plaatjes te schieten. Verder maar weer, richting Friesland.

Omdat ik, onder het motto “ik ken de omgeving”, niet op de navigatie reed (..) raakte ik uiteindelijk wel behoorlijk van koers. Enfin, terugreis, langs Buitenpost, zag ik vanaf de weg nog een mooi bruggetje bij een landweggetje. Even afgeslagen en daar nog wat foto’s gemaakt.

Zo was een “mislukte” fototocht toch nog geslaagd wnat hoewel niet spectaculair toch weer eens wat anders gezien en leuke plaatjes!

Haersma State – Ooievaarsnest Buitenpost (Foto & Video)

Bij Buitenpost is de Haersma State gelegen en er staat voor het pand een ooievaarsnest. Sinds 2004 nestelen er (weer) ooievaars in Buitenpost, zo vertelde een voorbijganger mij vanmorgen. In het nest zitten vier jongen. Het mannetje is te herkennen aan een ring om zijn poot. Het vrouwtje heeft geen ring.

Ik had al vaak gehoopt ze een keer op de foto te zetten en gisteravond en vanmorgen ben ik er op uit getrokken om dit te gaan doen. Met de Panasonic camera foto- en video-beelden gemaakt. En met de Olympus (150mm lens) foto’s geschoten. Panasonic gisteren “op statief” en vanmorgen uit de hand en de Olympus op statief (minder goede beeldstabilisatie).

Na de fotosessie bij de ooievaars gisteravond het tegenoverliggende parkje nog even ingegaan en vanmorgen via Gerkesklooster terug gereden om wat plaatjes te maken van ’t landschap en de omgeving. Ben er vaak langs gekomen vroeger en het is er nog mooier op geworden. Zeker op zo’n mooie zonnige 1e pinksterdag.

Video opnames
De video opnames zijn ’s avonds gemaakt.