Ooievaars, Westerdijk Den Horn

Ooievaars, Reigers, Meerkoeten en ruim 40 Zilverreigers!

Tussen Den Horn en Enumatil trof ik vandaag naast Ooievaars, Reigers en Meerkoeten in de weilanden ruim 40 Zilverreigers aan. Een unicum. Ik heb wel eens vaker in onze regio groepen Zilverreigers aangetroffen, maar nooit zoveel in één keer.

Pas bij het natellen op de videobeelden (helaas niet van optimale stabiliteit omdat ik uit de hand moest filmen met 24x zoom) kon ik vaststellen dat het ruim 40 Zilverreigers moeten zijn geweest.


Bij Nieuwbrug stond in het weiland een flinke groep paarden.

Rondje Den Horn

Gisteren had ik al een flinke fietstocht gemaakt naar de Waddenzee en hoewel ik die nog wel behoorlijk in de benen had was het weer té mooi om in huis te blijven zitten.

 

Vandaag daarom nog even een klein(er) rondje gefietst via Aduard, langs de Lindt (via het “oude” fietspad naar Groningen) naar Nieuwklap, het Aduarderdiep en via Den Horn, Enumatil en ‘t Faan weer naar huis.

Foto’s Zilverreigers, Ooievaars, Meerkoeten en Paarden

Route op Strava. Klik op een foto voor groter formaat.

Deel dit bericht: