Leiden, Zuid-Holland

Leiden is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Met 122.915 inwoners is Leiden, naar inwoneraantal gemeten, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer de vierde gemeente van Zuid-Holland. Wikipedia.


Vandaag moest ik er zijn in verband met mijn opleiding en ik had m’n Medion Compact Camera bij mij gestoken. Vlak bij waar het opleidingsinstituut zit staat namelijk de prachtige molen “De Valk”. Daar wilde ik wat foto’s van maken. Het was schitterend weer, veel jongeren in het gras langs het water. Dat geeft de plaatjes direct extra sfeer. Er is natuurlijk nog veel meer te zien in Leiden, en ik wil er zeker ook nog eens een keer een paar dagen heen. Maar voor vandaag beperkte het rondje Leiden zich tot even een wandeling naar de molen. Ook kwam ik nog langs het unieke gebouw van Zilveren Kruis Achmea. En het hoofdstation mag natuurlijk ook niet ontbreken want ik was met de trein.

 

Deel dit bericht: