Buizerd Aduard

Grote Bonte Specht, Buizerds en veel pimpelmezen en koolmezen

Eindelijk scheen de zon weer eens uitbundig, maar toen ik op de fiets stapte kwam helaas de bewolking weer tevoorschijn.

Desondanks een mooi fietstochtje waarbij ik diverse jonge zwanen, een Grote Bonte Specht, twee keer een Buizerd, een aantal torenvalken en veel pimpelmezen en koolmezen tegenkwam.

Route Nieuwbrug-Fransum 2024-02-17 (Strava)

De route (Strava) ging vandaag via Den Horn, waar ik een paar mooie jonge zwanen tegenkwam, Nieuwbrug, waar een van de woonboot bewoners erg van vogels houdt en het dus ‘prijsschieten’ is qua foto’s maken en vervolgens richting Aduard, Fransum, Den Ham en weer huiswaarts.

Grote Bonte Specht (CC0 Publiek domein pxhere.com 17-02-2024
Grote Bonte Specht (CC0 Publiek domein pxhere.com 17-02-2024), ter illustratie.

De Gote Bonte Specht kreeg ik helaas niet op de foto (vandaar een “public domain” foto van PXHere ter illustratie) omdat die zich wat schuil bleef houden bij de vogelvoerplaats in Nieuwbrug.

Het was bij Nieuwbrug weer een komen en gaan van Koolmezen, Pimpelmezen, Spreeuwen en mussen. Even daarna kwam ik een flinke buizerd tegen en vervolgens tussen Aduard en Fransum wéér een. Ik zag onderweg ook nog een paar torenvalken maar helaas te ver weg om er een goede foto van te maken, zeker bij dit beperkte licht.

Deel dit bericht: