Zonnebloem ©2023 ErBeeFoto

Een zomers avondritje door het Westerkwartier

Eindelijk weer tijd voor een zomers avondritje door het Westerkwartier! Het slechte weer van de afgelopen weken en drukke werkzaamheden zowel bedrijfsmatig als privé zorgden er voor dat de fiets meer dan een maand niet uit de schuur kwam.

Helaas wordt het al weer wat vroeger donker dus is fotograferen ook wat lastiger. Maar je ziet zo tegen de avond ook weer andere dingen; andere lichtval, andere dieren ook. En de omstandigheden waren werkelijk perfect, lekker zonnetje, heerlijke temperatuur en een zeer zwak windje.

Ree aan de rand van de Noorderriet (NAM Park)

Zoals de bovenstaande Ree die ik bij Grijpskerk vanavond tegenkwam. Een ‘superzoom’ is dan extra fijn want dichtbij komen laat een Ree natuurlijk niet toe.

Vandaag weer eens langs het Anne Pilat Pad (dat loopt van Niehove naar Oldehove en Electra) gefietst. Ik kwam daar heel veel putters tegen op zeker moment maar helaas geen gelegenheid foto’s te maken want “Aaaaan de kaaaaant“! klonk het plotseling achter mij.

Tja, helaas denken sommige wielrenners echt dat zij de meest belangrijke mensen op de wereld zijn, ook op toeristische fietspaden. De putters schrokken op van het geschreeuw en de snel passerende wielrenner en waren verdwenen.

Even verderop, vlak bij Electra, trof ik het wel. Een maisveld met wat zonnebloemen die vlinders en bijen aantrekken als een magneet natuurlijk. Een mooie Atalanta, bijen en een klein koolwitje.

Via Lauwerzijl en langs de NAM locatie, waar ik de Ree tegenkwam, richting Niezijl en weer naar huis!

Foto’s Zomers Avondritje

Klik op een afbeelding voor groot formaat. De route is op Strava te vinden.

Deel dit bericht: