Distelvlinders

Sommige vlindersoorten hebben het erg moeilijk – bijvoorbeeld zoals recent te lezen viel over de Zilveren Maan waar de provincie Groningen ruim 100.000 euro aan uit gaat geven. Maar andere soorten gedijen prima. Zoals de Distelvlinder. Ik kwam er vandaag behoorlijk veel tegen tussen Niehove en Electra.

Eigenlijk wilde ik wel naar Ribs & Blues (Raalte) maar de weersvoorspellingen waren de laatste tijd niet positief. Aangezien het alsnog best goed weer was op de fiets geklommen om een tochtje te maken ‘door de buurt’. Langs Niehove richting Electra, over het Anne Pilat-fietspad. Ik kan mij niet herinneren er eerder langs gefietst te zijn.

Maar daar kwam ik ze dus tegen: grote aantallen distelvlinders. Volgens de Vlinderstichting zou het wel eens een heel goed jaar voor deze vlinders kunnen worden. Ze spreken zelfs over een ’topjaar’!

Ik maakte vandaag een rondje via Niehove, Electra, Ruigezand, Kommerzijl, Heereburen en weer naar Noordhorn.

ZONDAGSRUST IN NOORDHORN
Vorige week zondag schreef ik nog een stukje over de ‘zondagsrust’ en hoe die (vaak) niet geldt voor boeren en de dierenwereld. Net als voor veel Supermarkten (en hun medewerkers).

Maar gelukkig voor de winkeliers hebben ze de vrijheid om de zaak op zondag op slot te doen. Zoals ook Kamphuis in Noordhorn dat doet. De nieuwe eigenaar, sinds een paar jaar al weer, heeft echt een plaatje van zijn zaak gemaakt. Kom je een keer in de buurt van Noordhorn? Zeker even langs gaan! Zie hun Facebookpagina voor meer informatie.

Verder heb ik onderweg van alles gezien maar niet echt vast kunnen leggen, uitgezonderd een Buizerd, wat schapen en (Jersey) koeien en een door de storm zwaar gehavende boom.

ROUTE
(zie voor details: https://www.strava.com/activities/2436695812)

FOTO’S
Klik op een foto voor groter formaat

Deel dit bericht: