Rondom Noordhorn op een zomeravond

Op het platteland leven heeft zo zijn aantrekkelijke kanten. De rust, de ruimte en dicht(er) bij de natuur. Ook als dat gecultiveerde natuur is. Soms zijn er van die half verwilderde delen die echt heel mooi zijn en mooie of interessante foto’s kunnen opleveren.

Zo ook bij de pas aangelegde tunnel door Noordhorn heen (erg jammer, dwars door een dorp heen een tunnel aanleggen!). Er om heen is van alles gaan groeien en bloeien in de opgebrachte en omgewoelde grond.

Ik hoop dat de Gemeente Zuidhorn dat zo laat. Even de bosmaaier er overheen als ’t uitgebloeid is en klaar. Geen “keurige perkjes” aanleggen maar lekker laten verwilderen. In elk geval is het nu zo en het levert zo ’s avonds met een ondergaande zon prachtige beelden op. Maar ook de wijde blik aan de rand van het dorp met de zon die half achter de wolken zit is natuurlijk prachtig.

Ik heb een poging gedaan er een paar mooie plaatjes van te maken. De foto’s zijn gemaakt met mijn Panasonic (de “avondrood” luchten) en de Olympus camera in combinatie met de Zuiko 50mm lens met vast brandpunt.

 

Deel dit bericht: