De Prinsentuin Groningen

prinsentuin-groningen-5
Rozen in de Prinsentuin in Groningen – achtergrond de zonnewijzer boven de ingang

Groningen is in mijn ogen een prachtige stad, vooral in het voorjaar, zomer en najaar kun je er heerlijk genieten van de mensen, de straten, hoe de zon valt op objecten en ook is er redelijk veel groen. Eén van de mooie plekjes in Groningen waar ik af en toe even langs ga is de Prinsentuin in Groningen.

Een mooi aangelegde tuin, met historie. De prinsentuin light achter het Prinsenhof, een gebouw uit de 11e eeuw. De tuin werd in 1626 aangelegd in opdracht van stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw Albertine Agnes. Het ernaast gelegen Prinsenhof was sinds 1594 de plaatselijke residentie van de Prinsen van Nassau geworden.

> Lees verder bij Wikipedia

Naast wat mensen die er pauzeren tussen de middag (net als ik) en een paar toeristen uit het verre Azië en Engeland was er niemand te bekennen. Ik had de Medion camera (zoals zo vaak) bij me gestoken en heb er een paar leuke plaatjes kunnen maken.

Vooral de Engelse bezoekers met zwaar Brits accent waren verrukt over de rozen in de tuin (dat is toch een ding bij Britten geloof ik) en eerlijk gezegd: die waren ook nog erg mooi!

Deel dit bericht: