Tag: Bezienswaardigheden

Oliemolen De Passiebloem, Zwolle

Aangezien ik gisteren in Zwolle was, en iets te vroeg was vertrokken, maakte ik nog even een kleine omweg. De weg af bij Havelte om er in het plaatsje wat foto’s te maken en in Zwolle nog even langs Molen De Passiebloem. Dat leverde een paar aardige plaatjes op in de vroege avond naar mijn mening. 

Van de molen heb ik meerdere geschoten, altijd lastig kiezen. Het gaat me namelijk niet alleen om de fotografie maar ook om het object zelf natuurlijk.

Alle informatie over deze bijzondere molen, oorspronkelijk gebouwd in 1776, is te vinden op de website. Havelte behoeft denk ik weinig toelichting voor de meeste mensen.

 

Amersfoort, Voorthuizen, Huis Doorn & Barneveld

Gelderland, Voorthuizen – aan de rand van de Veluwe. Hoe vaak we in dat deel van het land (rondom de Veluwe) al niet op vakantie zijn geweest weet ik niet meer. Maar ’t blijft een prachtig gebied. Met veel historie en prachtige natuur en uiteraard gebouwen.

In 2014 waren we neergestreken in Voorthuizen en met deze plaats als vertrekpunt bezochten we onder andere Amersfoort, Huis Doorn, Barneveld en uiteraard (het centrum van) Voorthuizen zelf ook.

Er valt over de plaatsen veel, te veel, te vertellen. Google is your friend moet ik dus hier maar een keer zeggen. Er is daar helaas té veel te zien om hier allemaal te beschrijven. En ’t gaat uiteindelijk om de foto’s immers?

De Prinsentuin Groningen

prinsentuin-groningen-5
Rozen in de Prinsentuin in Groningen – achtergrond de zonnewijzer boven de ingang

Groningen is in mijn ogen een prachtige stad, vooral in het voorjaar, zomer en najaar kun je er heerlijk genieten van de mensen, de straten, hoe de zon valt op objecten en ook is er redelijk veel groen. Eén van de mooie plekjes in Groningen waar ik af en toe even langs ga is de Prinsentuin in Groningen.

Een mooi aangelegde tuin, met historie. De prinsentuin light achter het Prinsenhof, een gebouw uit de 11e eeuw. De tuin werd in 1626 aangelegd in opdracht van stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw Albertine Agnes. Het ernaast gelegen Prinsenhof was sinds 1594 de plaatselijke residentie van de Prinsen van Nassau geworden.

> Lees verder bij Wikipedia

Naast wat mensen die er pauzeren tussen de middag (net als ik) en een paar toeristen uit het verre Azië en Engeland was er niemand te bekennen. Ik had de Medion camera (zoals zo vaak) bij me gestoken en heb er een paar leuke plaatjes kunnen maken.

Vooral de Engelse bezoekers met zwaar Brits accent waren verrukt over de rozen in de tuin (dat is toch een ding bij Britten geloof ik) en eerlijk gezegd: die waren ook nog erg mooi!