Hemelvaartsdag 2024, Kleine Karekiet, Ooievaars en Meerkoeten op het nest

Als je dan op de fiets nog even naar de supermarkt moet op Hemelvaartsdag, om een potje jam te halen, en het onverwacht heel mooi weer is kun je net zo goed “een stukje om” gaan, toch? Ik vind van wel.

Dus vandaag even een ritje langs Balmahuizen, door de Westerhorn bij Grijpskerk om langs de vogelkijkwand te gaan, via Lutjegast, langs molen De Eendracht, Sebaldeburen, Niekerk en Oldekerk (Ooievaars kijken!) richting de supermarkt in Zuidhorn.

Vogelkijkwand Westerhorn

In de Westerhorn bij Grijpskerk is een vogelkijkwand. Ik ben er wel vaker geweest. Een paar jaar geleden trof ik er nog veel afval aan maar nu zag het er weer goed verzorgd en netjes uit.

Ik hoorde er veel rietzangers en hoorde en zag er ook verschillende kleine karekieten. Eén ervan kreeg ik prima op de foto (foto bovenaan). Niet bij de vogelkijkwand zelf maar net over het Visvlieterdiep, aan de rechterkant van de weg, zat deze in het riet.

Ooievaars Niekerk

Ik wist nooit helemaal zeker of het nu Oldekerk of Niekerk is waar het ooievaarsnest is (ik dacht Oldekerk) maar vandaag even wat beter opgelet. Ze zitten bij Architectuurstudio SKA en dat is in Niekerk! Ze zaten er weer en vandaag kon ik er in elk geval weer mooie foto’s van maken.

Wil je ze ook zien? Dit is de exacte locatie (Google Maps). Een goede zoomlens is aanbevolen om er een beetje redelijke foto’s van te kunnen maken.

Route en foto’s

De route is te vinden via Strava. Klik op een foto voor groter formaat.

Deel dit bericht: