Visdief (Electra)

Rondje Zuurdijk: Gele Kwikstaart, Visdief en vechtende Hazen

Hoge temperaturen vandaag maar door de stevige wind was het niet té heet om een rondje te fietsen langs Roodehaan, Zuurdijk, Houwerzijl en Electra.

Het was de bedoeling vandaag weer ‘naar kantoor’ te gaan maar ik had last van mijn rug van het vele lopen de afgelopen dagen in Keulen. Om dan weer de hele dag aan het bureau te zitten was geen aantrekkelijke gedachte. Dus een beetje rustig aan gedaan en het lange weekend met een extra dag verlengd.. Een klein fietstochtje (route, Strava) kan geen kwaad, integendeel! Dan beweeg je tenminste!

Baltsende Visdieven

Onderweg kwam ik drie keer een Gele Kwikstaart, een paar mooie Haflingers, vechtende hazen en een koppeltje visdieven (bij Electra) tegen.De vechtende hazen gingen flink tekeer maar op het moment dat ik de camera in gereedheid had besloten ze een minutenlange “staredown” te doen waarna tenslote één van de hazen afdroop.

Ik zag dat de visdief op de paal gevoerd werd maar het exemplaar was te groot om een jong te zijn. Op de website van de Vogelbescherming las ik: “Tijdens de balts presenteren de vogels visjes aan elkaar”. Helaas was ik te laat ter plaatse om dáár een foto van te maken. De visdieven die we hier zien overwinteren overigens langs de West-Afrikaanse kust, van Mauritanië tot Nigeria.

Helaas staan ook de Visdieven in Nederland op de Rode Lijst.

Foto’s en Route

De route is te vinden via Strava. Klik op een foto voor groot formaat.

Deel dit bericht: