Bos Langelo – Paddestoelen, hersftlicht- en kleuren

Het is volgens mij al weer zo’n tien jaar geleden dat ik voor ’t laatst in het bosgebied bij Norg (Langelo) was. De meningen verschillen er enigzins over maar het laatst gedocumenteerde bezoek was toen in elk geval.  Wat interessant is, is om te zien – naast de prachtige natuur die je er tegenkomt uiteraard – hoe de digitale fototechniek in tien jaar tijd met sprongen vooruit is gegaan.

Een iPhone of Android toestelletje “schaamt” zich bijna voor de foto’s die we toen maakten. Hoewel uiteraard ook best goed, haalt het het zeker niet bij de kwaliteit van nu. En al helemaal niet als je het afzet tegen de huidige generaties digitale camera’s.

Het blijft altijd mooi, de herst. De kleuren, de paddestoelen en veel soorten en maten, de geur, de sfeer. Er waren dan ook heel wat mensen die er op uit getrokken waren. En terecht. Binnen zitten kan altijd nog!

Je moet soms wel wat moeite doen voor een leuk plaatje – zoals het bovenstaande snapshotje van mijn dochter aantoont.. Alles voor een goed plaatje, nietwaar?

Het licht in de herst is ook altijd mooi. Mooi van kleur, zachter dan in de zomer. En de kleuren van de natuur zijn zoals gezegd prachtig. De temperatuur was ook nog eens erg aangenaam. Een prachtige herfstdag dus. Onderstaand de volledige serie van vanmiddag.

Klik op een foto voor vergroting

 

 

 

 

Deel dit bericht: