Wielerronde Noordhorn

De 12e Ronde van Noordhorn werd gisteren, op 4 juli 2019, verreden onder ideale omstandigheden, goede publieke belangstelling en met veel (sportieve) inzet van renners en uiteraard de vrijwilligers!

Al jarenlang wordt er inmiddels een Wielerronde in Noordhorn gereden. In eerste instantie een (zelfstandige) wielerronde, nu onderdeel van een groter geheel. In de eerste jaren stond vooral het vrouwen-wielrennen centraal. Wat er toe heeft geleid dat er in Noorhorn, bij de Ronde van Noordhorn, diverse ‘grote namen’ van start gingen. Zoals de bekende ‘zusjes Bekkering’.

Al vanaf het eerste begin mocht ik betrokken zijn bij de Ronde van Noordhorn, als sponsor vanuit mijn bedrijf (Brinkman.IT) en natuurlijk als inwoner van Noordhorn en enthousiast amateur fotograaf (zie bijvoorbeeld de berichten op Zuidhorn.nu).

Even leek het er op dat de Ronde van Noordhorn zou verdwijnen, maar na een korte onderbreking werd gisteren de 12e editie verreden. En natuurlijk was ik er weer bij om foto’s te maken. Helaas deze keer niet meer als sponsor omdat de organisatie geen gebruik meer maakt van de (oude) door mijn bedrijf gesponsorde website – alles staat nu op één site. De domeinnaam heb ik nog wel in bezit, dus op termijn wil ik daar een keer een mooi online foto-album maken van alle edities die ik bijgewoond heb.

Vast onderdeel van de Ronde van Noordhorn is de ‘Dikke Banden Race’, waarbij kinderen op gewone fietsen een mini-wielerronde rijden. Dat zorgt altijd, vind ik, voor mooie beelden.

Een inmiddels ander ‘vast onderdeel’ is oud-Buurmeisje Sil, die al voor de 4e keer de prijsuitreiking mede vorm gaf als ronde-miss.

Een volledige serie foto’s van gisteren is hier te vinden. Onderstaand een sfeer-impressie. Want voor mij is het vooral belangrijk om de sfeer mooi vast te leggen van dit evenement en niet zozeer aan ‘sportverslaggeving’ te doen.

De meeste foto’s zijn gemaakt met de Sony Cybershot, een aantal (waaronder die van de kinderen met de Dikke Banden Race) met mijn oude trouwe Olympys E-410. Helaas was de accu daarvan leeg bij de Finish(!) waardoor, omdat de Sony Cybershot de snelheid van de renners onvoldoende goed kon vastleggen, niet goed genoeg zijn om te plaatsen.

 

Deel dit bericht: