Nieuwe Camera! Sony Cybershot DSC-HX350. Testfoto’s en video.

Er is een nieuwe camera aangeschaft! Een fijne, handzame, “happy shooter” zoals Zoom hem noemt in hun review. Reden voor de aanschaf was minder happy: aanhoudende problemen met mijn Panasonic Camera. Tot mijn grote spijt want ik was super enthousiast over deze Panasonic camera, vooral over de extreme zoom en de kwaliteit daar van. Echter, ik kreeg er problemen mee.

De accu’s van de Panasonic waren keer op keer na opladen nagenoeg direct leeg zodra ik ze in de camera deed. Ook als ik de camera niet gebruikte waren ze binnen een paar uur volledig leeg. Da’s niet normaal en zeker onbruikbaar! Dus: nieuwe accu’s aangeschaft. Helaas, ’t zelfde euvel. Dus óók maar een andere lader. Nog steeds hetzelfde probleem. De laders laden de accu’s op, de camera ontlaadt ze in no time. En nu dus garantie-gedoe. Omdat het al een uitloop model was verwacht ik er niet veel van. De afhandeling van de garantie kan ook tot zes weken duren. Daar ga ik niet op wachten. En dus heb ik na het doorlezen van een groot aantal testen en reviews gekozen voor een Sony Cybershot DSC-HX350.

In diverse reviews kwam ik de Sony Cybershot DSC-HX300 tegen in de top10 van dit type camera’s. Maar dat bleek inmiddels een verouderd model. “Dat ga ik geen tweede keer doen”, besloot ik. En heb de opvolger er van gekocht. De HX350.

De Sony’s hebben hun beperkingen uiteraard maar als extra camera naast mijn “good old Olympus” en als handige camera voor als ik op pad ga (wederom met enorm zoombereik dus geen lenzen wisselen). En, eerlijk is eerlijk. Ik ben fan van Sony. Al jaren. Mijn televisie, hi-fi set: Sony. Degelijk en goed. Voor een redelijke prijs. Ik heb van deze camera dan ook bepaalde verwachtingen op dat gebied. Mooi meegenomen, maar niet vereist, is het kantelbare scherm. Wel een vereiste, en daarom vielen bijvoorbeeld vergelijkbare toestellen van andere merken af, was een zoeker. Bij ver inzoomen móet je gewoon een zoeker hebben naar mijn mening. Want anders hou je zo’n camera gewoon niet stabiel.

Testfoto’s en Video

Je kunt nog zo veel over zo’n camera zeggen of beweren, belangrijker is ‘het plaatje’ dat je maakt. Ik heb daarom wat testfoto’s en video geschoten met de camera (zie hier onder).

Specificaties

Model		Sony Cybershot DSC-HX350
Sensor		4,72x6,3mm, Type 1/2.3” Exmor R-CMOS-sensor, 20 megapixels
Resolutie	5184x3888, 3648×2736, 2592×1944
Videore		full HD 1920X1080P, 60 bps
ISO 		80-3200
Burstrate	10 opnames per seconde
Formaat		jpeg, AVCHD, MP4
Objectief	24-1200mm, 50x optische zoom, F2,4-F6,3
Zoombereik	50x optische zoom
LCD-monitor	3 inch 150 graden kantelbaar LCD scherm, 921.600 pixels
Deel dit bericht: