Zweedse Kerstmarkt Suikerfabriek Groningen

De bedoeling was eigenlijk om een kerstmarkt in Duitsland te gaan bezoeken, maar het werd de Zweedse Kerstmarkt in de oude Suikerfabriek bij Groningen.

De weersvoorspellingen waren dusdanig dat we besloten het er niet op te wagen naar Duitsland te reizen (sneeuw, regen, gladheid en dat zonder winterbanden? Geen goed plan). Dus alternatief zoeken. De Zweedse Kerstmarkt in Groningen, in de voormalige Suikerfabriek, was een leuke, overdekte, optie.

Middenin de traditionele bietencampagne neemt de Zweedse Kerstmarkt de voormalige Suikerfabriek in Groningen over. In 2008 kwam een einde aan de verwerking van kristalsuiker en verdween de typerende geur van suikerbieten. Bijzonder is het karakter, de akoestiek van de voormalige Suikerfabriek. De fabriek is rauw, industrieel en je proeft de historie – Aldus de website van de Zweedse Kerstmarkt.

Dat de oude Suikerfabriek een hele mooie locatie is ben ik zeker met ze eens. Ik ben er al vaker geweest. Ik hou van dit soort gebouwen. De sfeervolle Zweedse markt past er goed. Uiteraard had ik de camera meegenomen (de Sony HDC) om wat plaatjes te maken. Niet echt hoogstandjes wellicht, maar meer een sfeerbeeld van een leuke middag. En een mooie gelegenheid om te testen hoe de Sony zich in matige lichtomstandigheden zou gedragen (zonder statief).

 

 

Deel dit bericht: