Pimpelmeesjes in de Tuin

Winter 2022 – Tuinvogels, Vuurtje stoken en fietsen

Er viel wat weinig te fietsen en fotograferen de laatste maanden. In elk geval te weinig om hier een update te plaatsen. Maar de tuinvogels laten zich regelmatig zien (als je maar wat lekkers ophangt voor ze komen ze wel!) en het kind in mij moest zonodig ook weer even boven komen: vuurtje stoken.

Tuinvogels

De tuinvogeltelling heb ik dit jaar niet aan mee gedaan. Maar ik hou ze natuurlijk wel in de gaten. Al was het maar omdat ik nog lang niet klaar ben met experimenteren met mijn nieuwe camera.

Een Specht is natuurlijk niet echt een tuinvogel. Toch zie je ze steeds vaker in de tuin!

De afgelopen maanden zagen we voornamelijk Spechten, Merels, Koolmezen, Pimpelmezen, af en toe een roodborstje (niet op de foto. Meestal was het weer te slecht om een mooie foto te maken. Maar toch is het een paar keer goed gelukt.

Vuurtje stoken: gitaar verbranden

Ik had een tijd geleden een gitaar opgenknapt van een van de dochters. Met behulp van onderdelen van een ‘donor-gitaar’ die ik van een collega had gekregen.

Omdat ik wat zat te spelen met het idee voor een hoes van een nieuw album waar ik aan werkte het afgelopen jaar dacht ik dat het een leuk idee was die in de vuurkorf in de brand te steken en er foto’s en een filmpje van te maken.

Als kind vond ik ‘vuurtje stoken’ ook altijd machtig mooi. En ook dit was weer een leuke variatie op het oude thema. Tegenwoordig mag je geen afval meer verbranden. Maar hout in een vuurkorf verbranden is níet verboden…. het gaf me de gelegenheid met de camera wat te experimenteren en ik ben niet ontevreden over de serie foto’s die ik er aan overgehouden heb.

Voor het nieuwe album dat afgelopen week is uitgekomen zijn de foto’s vooralsnog niet gebruikt.

Even op de fiets

Ik zit met smart te wachten tot het weer echt lekker fietsweer is. Vorige jaren kon ik in de herst en winter vaak nog wel even een stukje toeren maar het was deze winter niet erg aantrekkelijk om op de fiets te klimmen. Daar komt bij dat ik voor mijn bedrijf nogal wat werkzaamheden had.

Dan moet de ‘hobby’ soms even wachten. Het laatste fietsrondje dateert al weer van 17 november en het was een kort rondje want flink koud, regenachtig en winderig weer. Toen ik bij Niehove kwam brak de zon even door en zorgde toch voor een mooi schilderachtig plaatje.

Volle Maan

De afgelopen week was het volle maan. En heel helder. Hoewel de maan wat ‘ver weg’ stond de camera toch even op het statief gezet want mooi experiment om te zien hoe de Canon Powershot SX70HS dat oppakt.

Volle Maan 17-02-2022

Ik ben zeker niet ontevreden. Wel is de beeldstabilisatie, wat mij eerder ook al opgevallen was, minder goed dan die van de (goedkopere!) Sony. Maar het was juist die beeldstabilisator die kapot ging in de Sony waardoor ik de Canon moest aanschaffen.

De ’truc’ is de camera op statief te zetten, uiteraard, en dan de zelfontspanner te gebruiken zodat je geen trilling krijgt in het beeld (door het indrukken van de ontspanner). De Canon is hier niet eens met maximale zoom gebruikt. Best veel detail in de foto’s te zien. Als de maan eens wat lager (en dus “dichterbij”) staat wil ik zeker nog eens een poging wagen.

Ter vergelijk hier foto’s gemaakt met de Sony PowerShot.

Foto’s

Klik op een foto voor vergroting

 

 

Deel dit bericht: