Wildlands Adventure Zoo dierentuin Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo, de dierentuin in Emmen, is een prachtig dierenpark met een aantal extra attracties voor de kinderen en tieners. Mooi aangelegd, veel ruimte voor de dieren (die er supergoed uitzien) en een mooie variatie in dieren. Gebaseerd op  verschillende thema’s (Jungle, Noordpool, Savannah).

Wildlands Adventure Zoo dierentuin Emmen

Gratis een uitje naar keuze van de bankgiroloterij. En zo kozen we voor gratis toegang voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Super leuk zo’n cadeautje van de bankgiroloterij!

En ook een hele mooie timing want vijf jaar geleden waren we er ook geweest in het kader van ons vijfentwintigjarig huwelijksjubileum. Aanstaande maandag zijn we dertig jaar getrouwd, het was vandaag de laatste vakantiedag. En we hadden gratis tickets. Wil je nog meer goede redenen om een dagje uit te gaan?

Wildlands Adventure Zoo dierentuin Emmen

Na afloop gingen we samen eten bij Wereldrestaurant PUUR in Emmen. Ook hier thema’s qua eten: het was op basis van de eetcultuur in bepaalde landen. Heerlijk eten en redelijk geprijsd. De parkeergarage zit er letterlijk naast.

De dierentuin was bij ons eerste bezoek, vijf jaar geleden, nog maar net klaar. Dat was toen ook wel te zien, een deel van de begroeiing was nog maar net aangeplant, er waren nog een aantal dieren niet. Wildlands heeft een aantal dieren die in de oude tuin waren weggedaan.

Wildlands Adventure Zoo dierentuin Emmen

Iets wat ik nog steeds mis is, voornamelijk, het oude aquarium met de haaien. In onze kindertijd gingen we namelijk élk jaar naar “Emmen”, als Opa en Oma hun trouwdag vierden. Het was iets waar we jarenlang elk jaar naar uitkeken: naar de dierentuin en ’s avonds eten bij Van der Valk nabij Assen.

Want Opa vond uit eten prima onder één voorwaarde: hij moest wel aardappels met groente kunnen bestellen. Géén fratsen, vooral géén “buitenlands eten”. Dus: eten bij van der Valk! De Dierentuin in Emmen heeft dus voor mij in dat opzicht altijd de associatie gehouden met Opa & Oma (hun trouwdag).

Het park is nu, na vijf jaar, “gesetteld” op de nieuwe locatie en absoluut de moeite waard.

Wildlands Adventure Zoo dierentuin Emmen

Het ziet er prima uit. De dieren zien er uitstekend uit, zijn aktief en hebben veel ruimte.

We hebben er echt van genoten. Al waren we wel blij met onze gratis tickets voor wildlands want de toegangsprijzen zijn best stevig (alhoewel niet gestegen ten opzichte van vijf jaar geleden, wat dus feitelijk een prijsdaling is gezien inflatie).

Foto’s Wildland Adventure Park Emmen

De foto’s spreken verder voor zich. In het bijzonder leuk te zien dat er diverse jonge dieren waren: jong olifantje, jonge zebra’s, jonge stokstaartjes en prairiehondjes.

 

Deel dit bericht: