Waterstofschip Antonie, Ballonvaarders en jonge Futen

Het Waterstofschip Antonie is een ‘Waterstof Elektrisch Vrachtschip’ dat op 9 september 2023 ‘gedoopt’ is en door Koning Willem-Alexander in november vorig jaar in gebruik gesteld is.

Ik had nog nooit van het schip gehoord, maar bij toeval nam ik er vanmiddag een foto van, ik doe dat wel vaker als een binnenvaartschip voorbij vaart. Toen ik de naam van het schip opzocht, kwam ik dit artikel over dit bijzondere binnenvaartschip tegen.

Regelmatig maak ik fietstochten waarover ik, wegens gebrek aan voldoende foto’s of wetenswaardigheden, niet een apart blogje schrijf. Maar het is wel jammer die foto’s dan te laten liggen, vind ik. Zeker omdat er toch, in mijn ogen, een paar hele leuke tussen zitten die ik graag deel. Bij deze dus een serie foto’s die ik tijdens drie verschillende, recente, fietstochten heb gemaakt.

Futen

Twee van deze fietstochten gingen onder andere langs Oostwold. Onderweg kwam ik een paar keer een Fuut met jongen tegen. Prachtig om te zien! En ook slaagde ik er in om bij de Lagemeeden een Ooievaar in de vlucht goed op de foto te krijgen.

Ballonvaarder Noordhorn

Tijdens een van de fietstochten ook een ontmoeting met een ballonvaarder vlak bij Noordhorn (foto bovenaan). Die kwam dusdanig laag over dat ik dácht dat ze gingen landen in het weiland. Ik stopte en pakte m’n camera om dat vast te leggen. Maar tot mijn verbazing vlogen ze door, vlak over mij heen. Ik werd enthousiast begroet door de bemanning en hun gasten.

Vandaag maakte ik een (kort) fietsrondje langs onder andere Oosterzand, Westerzand en onderweg nog even een plaatje van de Zwakkenburger Molen gemaakt die prachtig in de zon stond met mooie wolken er achter.

Foto’s en fietsroutes

Strava routes

Klik op een afbeelding voor groter formaat.

Deel dit bericht: