Engelse Klassieke Auto’s (Morgan) in de Tuin!

Morgan is een prachtige klassieke auto van Engelse komaf. De liefhebbers zijn vaak (mijns inziens terecht want ze zijn werkelijk prachtig) erg enthousiast over hun auto’s. De lijnen, de modellen, van af het moment dat ze de fabriek uit rolden, en nog rollen, instant classics als je ’t mij vraagt.

Morgan is ook nog de enige zelfstandige Engelse autofabriek waar nog steeds auto’s worden gemaakt. En dat al bijna honderd jaar. In 2019 zullen ze het 100e jaar in gaan.

The Morgan Motor Company Ltd. was established in 1909 by H.F.S. Morgan with the design of the Morgan three-wheeler. A four-wheeled model began production in 1936, and Morgan cars have long become famous the world over for their unique blend of charisma, quality materials, craftsmanship and performance (Morgan website).

Vandaag, eind van de middag, ging ik nog even een rondje fietsen met de camera’s bij me. En opeens denk je dat je een fata morgana ziet als je voorbij een woning fietst waar de tuin en oprit vol geparkeerd staat met Morgan’s! Toevallig liepen net een paar eigenaren naar buiten en ze vonden het prima dat ik de tuin even in kwam om een paar plaatjes te maken.

Ik heb ze niet geteld maar er stonden zo’n 10 auto’s schat ik. Waarvan er een aantal échte oude klassiekers waren. Ruwweg een 4 à 5 ton op de oprit. Zoals we dan met een Gronings understatement zeggen “Er zijn dagen dat ’t niet gebeurt”.

Deel dit bericht: